Bedrijventrefpunt
Image default
Eten en drinken

Waar op letten bij het kopen van een BBQ

Barbecueën is voor velen meer dan een hobby. Echte grillvrienden en echte grillprofessionals investeren veel tijd, werk en geld in barbecueën. Dit geldt vooral voor de aankoop van een nieuwe BBQ. De juiste BBQ is immers de letterlijke basis voor het barbecueën.

Welk type BBQ heeft je voorkeur?

Hier vind je een overzicht van de voordelen van de verschillende grillsoorten:

Houtskoolgrill: De klassieke BBQ en voor veel grillfans de enige echte BBQ. De houtskool zorgt voor een typisch aroma bij het barbecueën. Buren kunnen zich echter ergeren aan rook of geur. Vet dat op de kolen druipt kan ook schadelijke stoffen produceren. Een lekbak kan hier helpen.

Gasgrill: Barbecueën met gas biedt vele voordelen. De tijdrovende opwarming is niet langer nodig, zodat je ook spontaan kunt beginnen met barbecueën. Met het gasfornuis kan de temperatuur nauwkeurig worden geregeld. Omdat er geen houtskool nodig is, is het reinigen na het barbecueën minder tijdrovend. Aangezien een gasgrill, in tegenstelling tot een houtskoolgrill, geen vet in de kolen laat druppelen, zijn er geen schadelijke stoffen en minder rook.

Elektrische BBQ: Een elektrische BBQ is snel klaar voor gebruik en neemt meestal niet veel ruimte in beslag – ideaal voor op het balkon. Bovendien is er nauwelijks rookontwikkeling. Met een elektrische BBQ moet je ervoor zorgen dat deze voldoende vermogen produceert. En natuurlijk heb je een toegankelijke stroomaansluiting nodig, spontaan barbecueën op het strand is helaas niet mogelijk met een elektrische BBQ.

https://www.debbqwinkel.nl