Bedrijventrefpunt
Image default
Telefonie

Zo maak jij altijd een goede eerste indruk

Een eerste indruk maak je maar één keer en het zal van jou afhangen of je een goede of een minder goede impressie nalaat. Het volstaat echt niet om vol trots je allernieuwste Samsung Galaxy S20 Plus hoesje te tonen en er uitgebreid over te vertellen, want dan ga je sowieso de mist in. Heb je een eerste date, ga je solliciteren of ga je voor het eerst een meeting bijwonen dan zullen deze tips je helpen bij het maken van een goede eerste indruk.

Laat je lichaam spreken

Interesse tonen in iemand doe je niet enkel met taal maar ook met je lichaamshouding. Iemand aankijken terwijl je de persoon toespreekt is een goed begin. Denk na wat jou zou storen in je gesprekspartner en let op dat gedrag bij jezelf.

Positief zijn werkt

Iedereen kan een mindere dag hebben of misschien heb je wel een rotweek achter de rug. Toch zul je je uiterste best moeten doen om je mooiste glimlach tevoorschijn te toveren. Over je problemen praten of zeuren is echt not done wanneer je een goede eerste indruk wil maken.

Wees aanwezig

Wellicht heb je een grote vriendenkring en ben je actief op social media. Wanneer je de persoon die voor je zit een goed gevoel wil geven doe je er goed aan om je mobieltje met rust te laten. Berichtjes beantwoorden midden in een gesprek is voor heel wat mensen een ware afknapper. 

Ben zelfverzekerd

Je maakt een goede indruk wanneer je zelfverzekerd overkomt maar dan wel binnen de perken. Het is niet de bedoeling om jezelf heel de tijd op een schavotje te zetten zodat de andere partij zich geïntimideerd voelt. Laat ruimte genoeg zodat je gesprekspartner ook aan het woord komt en stel vragen uit belangstelling, niet omdat je reeds een antwoord klaar hebt.

https://www.casimoda.nl/samsung/samsung-galaxy-s20-plus-hoesjes/