Bedrijventrefpunt
Image default
Onderwijs

Het Spaans is de taal van de toekomst

Dat je met de Spaanse taal een stuk verder komt dan de grenzen van Spanje is inmiddels voor de meeste mensen wel duidelijk. Maar, dat het Spaans zo’n enorm grote wereldtaal is, lijkt nog niet volledig door te dringen. Op veel middelbare scholen worden Engels, Duits en Frans standaard gegeven, maar blijft Spaans achter als keuzevak of uitbreiding van het vakkenpakket. 

Je bent echter nooit te oud om te leren! Begin vandaag nog met een cursus Spaans. We leggen je uit waarom.  

Veel gesproken 

Zoals in de inleiding al even kort naar voren kwam; Spaans is een absolute wereldtaal. Dat blijkt wel uit de 400 miljoen mensen die de taal spreken als moedertaal, verdeeld over twintig landen. Wanneer je Spaans spreekt, spreek je dus zeker een aardig woordje over de grens. Zeker in Zuid-Amerika is de beheersing van de taal een must. Veel Zuid-Amerikanen die buiten de grote steden wonen spreken naast het Spaans namelijk geen Engels.  

Zakelijk 

Ook voor je werk kan het beheersen van Spaans een hele goede uitkomst zijn. Door het groeiende aantal Spaanssprekende mensen zal het bij een internationaal bedrijf steeds vaker voorkomen dat Spaans als voertaal in overleggen wordt geprefereerd. De Verenigde Staten hebben bijvoorbeeld een enorme economie en de verwachting is dat het aantal Spaanstaligen daar dusdanig groeit dat het land in 2060 het grootste aantal Spaanstaligen huist. Dus zeker vanuit zakelijk perspectief is het leren van de Spaanse taal een aanrader. 

Amusement 

Een logisch gevolg van de groei van het aantal Spaanstaligen is de groei van Spaans amusement. Natuurlijk kan je met films gebruik maken van ondertiteling, maar met boeken en theatervoorstellingen gaat dit lastiger. Sommige dingen laten zich nou eenmaal lastig vertalen en zijn het mooist in de originele taal. De grote hoeveelheden Spaanse literatuur en amusement zijn alleen al een goede reden om de taal te leren. 

Haalbaar 

Wanneer je Spaans vergelijkt met andere talen, is het een relatief makkelijke taal. Veel woorden lijken op het Nederlands of komen je bekend voor uit het Engels. De grammaticale regels zijn, vergeleken met het Nederlands, ook goed te begrijpen. De taal is daarnaast erg fonetisch. Dat wil zeggen dat de schrijfwijze van de woorden vaak niet, of niet zoveel, afwijkt van hoe het klinkt. Ook dat wordt vaak als fijn ervaren. 

Mocht Spaans niet helemaal je ding zijn, maar wil je toch een zuidelijke, Romaanse taal leren? Probeer dan eens een cursus Frans. Deze taal wordt ook nog door een enorme hoeveelheid mensen gesproken en is nog zeker uiterst relevant.