Bedrijventrefpunt
Image default
Onderwijs

Grote daling aan aantal banen

In 2020 zijn veel mensen hun baan verloren door de corona crisis. Veel van deze mensen zijn nu opzoek naar een nieuwe baan maar dat is lastig. Door de grote vraag naar banen wordt het aanbod steeds kleiner. In het tweede kwartaal van 2020 zijn er 322.000 banen minder dan een kwartaal eerder. Dit is een afname van 3 procent. Maar hoe ga je nu verder?

Zit niet stil

Zorg dat je tijdens je werkeloos periode niet niks doet. Zo kun je verschillende cursussen online volgen om je bij te scholen. Zo kun je bijvoorbeeld een Excel training volgen. Met een Excel training leer je alles over Excel; een tool die vaak gebruikt wordt in bedrijven. Deze kennis kun je dan meenemen naar het nieuwe bedrijf. Ook kun je de trainingen zoals een Excel training ook weer op je cv zetten. Werkgevers houden van sollicitanten die van aanpakken houden. Dit hebben ze liever dan iemand die de hele tijd stil heeft gezeten. Ook kun je je laten omscholen. Soms willen mensen zich laten omscholen maar is daar nooit tijd voor. Nu is er alle gelegenheid voor en in sommige gevallen zelfs noodzaak.

Werk verwachtingen bij

Het is in deze periode natuurlijk lastig om een baan te vinden. Het vergt doorzettingsvermogen om eindelijk iets te vinden en worden aangenomen. Het kan hierbij verstandig zijn om er niet op te rekenen dat je je droombaan gaat vinden. Soms kan het zelfs al slim zijn om naar werk te zoeken in een andere sector. Zo kan een vrachtwagenchauffeur ook makkelijk te werk gaan in een bouwmarkt. Hiervoor moet je wel bij jezelf goed kunnen omschakelen.

https://compu-academy.nl/excel-training/