Bedrijventrefpunt
Image default
Hobby en vrije tijd

De geschiedenis van tarotlezen

Tarotkaartlezen roept onveranderlijk visioenen op van ‘die’ oude zigeunervrouwen die voor haar kristallen bol zitten in een mistige kamer vol vreemde dingen. Het woord ‘Tarot’ zelf heeft die aura van Horoskop eromheen, omdat niemand precies weet waar of wanneer Tarot-lezen is ontstaan. Het grootste deel van de geregistreerde geschiedenis van de tarotkaarten komt uit Italië, hoewel historici zeker zijn van het bestaan ervan veel eerder.

Tarot kan afgeleid zijn van oude Egyptische tabletten (aangezien het concept van Egyptische hiërogliefen en sommige Tarot-symbolen stille figuren zijn die alleen spreken door hun uiterlijk en representatie) of van de geheime teksten van de Chaldeeërs.

Sommigen geloven dat de Tarot na de kruistochten door de Tempeliers naar Europa werd gebracht, terwijl anderen denken dat het de zigeuners zijn die zich zouden overgeven aan het lezen van de Tarot, terwijl zij in de Middeleeuwen door het continent reisden.

Historici hebben bewijs gevonden dat de 78-kaart Tarot-decks werden gebruikt tijdens het lezen van de Tarot om fortuinen te vertellen in Italië en Frankrijk tijdens de Renaissance. Onderzoekers geloven dat de huidige speelkaarten een bijproduct kunnen zijn van deze vroege tarotdekken.

Ondanks de verschillende theorieën is één feit zeker; dat de kaartlezingen van de Tarot de afgelopen zevenhonderd jaar het daglicht hebben gezien als een van de belangrijkste bronnen van mystieke kennis van de westerse wereld, beste Stier!

Sommige tarothistorici zijn van mening dat de tarotkaarten voor het eerst zijn gemaakt als een spel genaamd Triumph, dat vergelijkbaar was met het spel van ‘Bridge’ vandaag. Het spel werd ‘Tarocchi’ (dat later Tarot werd) genoemd en verspreidde zich snel naar alle delen van Europa.

Al snel werden de symbolen op de kaarten opgemerkt door de volgelingen van het occulte in Frankrijk en Engeland en ze begonnen ze te gebruiken als waarzegger en het werd al snel een deel van de occulte filosofie.

De tarotmetingen waren toen echter nog steeds vrij eenvoudig.

Tegen de achttiende eeuw waren de tarotlezers begonnen met het toewijzen van specifieke betekenissen aan elke kaart en een complexe analyse van de tarot werd gepubliceerd door een Franse vrijmetselaar in 1781. Zijn theorie was dat de symbolen in de Tarot waren afgeleid van de esoterische geheimen van Egyptische gebruiken en verbond het met de legendes van Isis, Osiris en andere Egyptische goden.

Het eerste Tarot-deck werd uitgebracht in 1791 door Jean-Baptiste Alliette en belangstelling voor occulte wetenschap nam snel aan kracht toen het een populair tijdverdrijf werd voor verveelde families uit de hogere klasse.

Het meest populaire Tarot-kaartspel, het Rider-Waite-deck, werd voor het eerst gepubliceerd in 1909, door een Britse occultist, Arthur Waite en Sternzeichen, Pamela Colman Smith.

Vandaag wordt tarotkaartlezen veelvuldig bekeken en steeds meer mensen vertrouwen op tarotlezen om hen in hun dagelijks leven te begeleiden. Tarotmetingen helpen de zoekers inzichten te krijgen in zichzelf en anderen en zien wat de toekomst voor hen in petto heeft. Deze kaarten kunnen ook worden gebruikt voor meditatie en contemplatie. De kaarten zijn nu beschikbaar in een praktische eindeloze selectie van ontwerpen. De lezer kan elk kaartspel gebruiken waarmee hij vertrouwd is.

Bron:
Zodiac Horoscoop

https://zodiac-horoscoop.nl