Bedrijventrefpunt
Image default
Hobby en vrije tijd

In aanraking komen met strafrecht

We zijn allemaal wel eens in vervelende situaties terecht gekomen. Natuurlijk de ene in een heftigere situatie dan een andere. De reden waarom we in een vervelende situatie terecht komen kan heel verschillend zijn. Bij jongeren gebeurt het vaak omdat ze uitgaan en alcohol drinken. Denk er aan toen je vroeg jong was, het begon allemaal na het eten rond een uurtje of zeven…

Als eerst zorgde je ervoor dat je er fabuleus uit zag. Je mooiste schoenen gingen aan, je mooiste kleren en je deed iets meer je best op je haar en/of je make-up. Toen je na enige tijd hier mee klaar was, was het tijd om je bij de rest van de groep te voegen. In de keuken of aan de eettafel van een bekende ging je hier met z’n alle indrinken. Er werd gelachen, geschreeuwd en misschien zelfs spelletjes gespeeld.

Toen het indrinken ten einde kwam werd het tijd om naar die ene populaire club of bar te gaan. Hier stond je te springen en je moves te showen voor de hits die helemaal hip waren. Je kwam een heleboel bekende tegen en het was een memorabele avond. 

We weten allemaal dat een avond stappen altijd wat schimmiger kan worden naar mate de avond vordert. Mannen vertonen soms door de hoeveelheid alcohol die genuttigd is een beetje haantjes gedrag en dit zorgt ervoor dat ze nog wel eens in de problemen kunnen komen. Alcohol maakt namelijk gevoelens los en dit in combinatie met het ‘eerst doen dan denken’ principe resulteert vaak in akelige situaties die uit kunnen lopen op bijvoorbeeld een vecht partij. 

Vaak worden mensen die hier bij betrokken zijn aangehouden door de bewakers en de politie en moeten ze voor de rechter komen omdat ze een strafbaar feit hebben gepleegd. Dit betekent dat je in aanraking komt strafrecht. Je kan jezelf laten beschermen door een advocaten delft.

https://www.ebhlegal.nl