Bedrijventrefpunt
Image default
Hobby en vrije tijd

Geld lenen als zpp’er: hoe werkt dat?

Ben je zelfstandig ondernemer zonder personeel, dus zpp’er, en wil je een bepaald geldbedrag lenen voor de start-up van jouw onderneming of bedrijf? Dan ben je niet de enige zzp’er die dit van plan is. Tal van zelfstandig ondernemers hebben een startkapitaal nodig om hun bedrijf te kunnen opstarten en zichzelf in de cruciale beginfase van ondernemen goed te kunnen positioneren in de markt. Maar waarvoor en hoe kun je op een slimme manier voordelig geld lenen als zelfstandig ondernemer?

Geld lenen als startkapitaal, voor marketing of voor een bedrijfswagen?

De meeste zzp’ers lenen geld om hun bedrijf op poten te kunnen zetten. Een belangrijke investeringsbron is bijvoorbeeld de marketing in de beginfase, die van cruciaal belang is om als ondernemer te kunnen slagen. Zo wil je natuurlijk snel een voldoende grote klantenkring opbouwen waar je op terug kunt vallen voor voldoende omzet. En om dat te bereiken, moet er reclame gemaakt worden via – om enkele voorbeelden te noemen – internet, folders, posters, relatiegeschenken zoals telefoonhoesjes en/of gevelreclame. Ten slotte zijn er ook veel ondernemers die hun voordelig geleende geld gebruiken om te investeren in een representatieve en betrouwbare zakelijke auto. Zeker als je veel van locatie bent voor klantencontacten is een degelijk en betrouwbaar voertuig belangrijk!

Waar kan ik geld lenen als zzp’er?

Er zijn in Nederland naast de reguliere banken tal van kredietverstrekkers waar je terechtkunt voor het, al dan niet voordelig, lenen van geld. Vaak vragen deze instellingen om een goed onderbouwd ondernemingsplan en een financiële prognose van jouw bedrijfsresultaten. De hoeveelheid geld die je bij een aanbieder kan lenen, kan van instantie tot constantie verschillen. Evenals het rentebedrag dat je over jouw leenkapitaal moet betalen. Kijk daarom kritisch naar de mogelijkheden en voorwaarden die financiers stellen en vergelijk die goed met elkaar. Want geld wil je natuurlijk zo voordelig mogelijk lenen en moet je uiteindelijk ook kunnen terugbetalen.

https://businessinsiders.nl/geld/