Bedrijventrefpunt
Image default
Zakelijk

Wat een audit ons bedrijf heeft opgeleverd

Maandelijks hebben we met ons team een teammeeting. Van het team wordt verwacht elke maand een verbeter idee in te brengen. Eén van de collega’s had een artikel gelezen over audits en was hier geïnteresseerd in geraakt. Ze zocht contact met de schrijver van het artikel en organiseerde een bedrijfsbezoek voor ons. Na het bedrijfsbezoek was ook ik geïnspireerd om aan de slag te gaan met een audit in ons bedrijf. Ik was zo enthousiast, dat ik besloot er een artikel over te schrijven, om ook jou te inspireren.

Een leerzaam traject, vol met verbeter- en groei punten voor ons bedrijf

Ik nam contact op met diverse adviseurs. Allen boden een advies traject aan. Uiteindelijk zijn we met één bureau aan de slag gegaan. Eerst werd er een audit afgenomen. Een ISO 9001 audit is een handige tool om snel inzichtelijk te maken waar de ontwikkelpunten in de organisatie liggen. Met dit document zijn we intern aan de slag gegaan. Door deze ontwikkelpunten aan te passen, groei je met je bedrijf. Het heeft ons meer structuur opgeleverd, en de efficiency  verhoogd. Daarnaast zijn producten en diensten verbeterd. 

 Afsluitend hebben we een certificering behaald. Dat is niet alleen ons bedrijf een boost, maar ook voor alle medewerkers. Een certificering behalen bekroond het harde werken van het hele team.

Het was een bijzonder traject. Natuurlijk was het intensief, zeker om het op te starten. Maar uiteindelijk heeft het ons bedrijf veel gebracht. Ons team is trots op het certificaat en klanten zijn blij om met ons samen te werken.

De wereld om je heen veranderd snel, door regelmatig te auditen door een externe expert blijf je up to date. Het houdt de gehele organisatie scherp.

Voor ons een mooi inzicht om deze audit jaarlijks te herhalen.