Bedrijventrefpunt
Image default
Zakelijk

Hoe ontwikkel je een succesvolle B2B webshop?

De markt van de b2b e-commerce is ontzettend groot, nog vele malen groter dan de b2c e-commerce sector. Omdat het aanbod zo breed is moet je als organisatie zowel offline als online met kop en schouders tussen de concurrentie uitsteken. Daarom is het belangrijk dat je b2b webshop zo aantrekkelijk en efficiënt mogelijk werkt. Hieronder vind je een aantal tips voor het ontwikkelen van een effectieve webshop voor b2b e-commerce.  

Tips bij het opzetten van een B2B webshop 

Bij het opzetten van de b2b webshop kun je het beste beginnen met het schrijven en plaatsen van de inhoudelijke content. Allereerst is het belangrijk dat je duidelijke en up-to-date informatie verstrekt op je website, wees bijvoorbeeld transparant over de levertijd van je producten en wees zo specifiek mogelijk in productbeschrijvingen. Transparantie levert vertrouwen op.  

Veruit het meest cruciale onderdeel van een b2b webshop is efficiëntie. Zorg dat klanten binnen een paar clicks bestellingen kunnen plaatsen, maak de navigatie van je b2b webshop zo gemakkelijk mogelijk. Bij b2b e-commerce kun je voornamelijk rekenen op bulkbestellingen, dus zorg dat je webshop hierop is ingericht. Zorg er bijvoorbeeld voor dat een gemaakte bestelling wordt opgeslagen, zodat de klant bij een volgend bezoek aan de website meteen de producten opnieuw kan bestellen.  

Voor meer informatie of als je graag persoonlijk advies ontvangt van experts, neem dan eens een kijkje op de website van Ecomwisehttps://www.ecomwise.com/b2b-webshop/. De organisatoren van deze site hebben heel handig een complete gids gemaakt voor het opzetten van een b2b webshop en hebben veel ervaring in deze sector. Alle nodige kennis kun je dus opdoen door het lezen van de gids! 

Val op in de grijze massa! 

Graag je online bereik vergroten? Je kunt een social media marketing bedrijf inschakelen die je zullen helpen om je organisatie op de kaart van de digitale wereld te plaatsen. Er zijn talloze marketingorganisaties die je daarbij kunnen helpen. Een van deze vele sociale media marketing bedrijven is Digital Inside: https://www.digitalinside.nl/social-media-marketing/. Val op tussen je concurrentie en ontwikkel een succesvolle b2b webshop!