Bedrijventrefpunt
Image default
Woning en Tuin

Een tuin leeghalen en afvoeren

Het leeghalen van een tuin en het afvoeren van het tuinafval kan een hele klus zijn. Zeker wanneer u dat zelf gaat doen en daar nog geen ervaring mee hebt. In de meeste gevallen gaan mensen niet zelf aan de slag en wordt zo’n klus uitgevoerd door een professioneel en betrouwbaar hoveniersbedrijf. Dat hoveniersbedrijf zal de tuin na het leeghalen meestal ook weer aanleggen.

Een tuin laten leeghalen en afvoeren gebeurt in de meeste gevallen wanneer er een nieuwe tuin aangelegd moet worden. Voordat een tuin aangelegd kan worden zullen alle oude tuinmaterialen verwijderd moeten worden. De tuin moet namelijk helemaal leeg zijn.

Wanneer de tuin leeg is zullen de oude tuinmaterialen, het tuinafval, afgevoerd moeten worden. Vaak wordt daar een container voor ingehuurd zodat al het tuinafval daar in geplaatst kan worden om het vervolgens in een keer af te voeren. Meestal kan het hoveniersbedrijf u adviseren waar u het beste zo’n vuilcontainer kunt huren en soms regelt het hoveniersbedrijf dat gewoon voor u.

De kosten voor het leeghalen van een tuin

Aan het leeghalen van een tuin zitten kosten verbonden. Die kosten zijn weer afhankelijk van verschillende factoren die samen de totaalprijs zullen vormen. Bij die factoren kunt u denken aan:

  • De afmetingen van de tuin (het totaal aantal m2 van de tuin)
  • De bereikbaarheid van de tuin (soms moet het tuinafval door het huis afgevoerd worden en in andere gevallen kan er van een achterom gebruik gemaakt worden)
  • De voorrijkosten (zorg ervoor dat u zaken doet met een hoveniersbedrijf uit uw eigen regio zodat u niet met voorrijkosten te maken krijgt)
  • De moeilijkheidsgraad (een tuin met bijvoorbeeld een vijver, veel bomen en een tuinhuis is moeilijker leeg te halen en af te voeren dan een tuin met voornamelijk veel bestrating)

Het is op voorhand moeilijk te zeggen wat het leeghalen van een tuin en het afvoeren van de tuinmaterialen gaat kosten, maar we kunnen wel zeggen dat de prijzen zo rond de 25 euro per m2 liggen. Het leeghalen van een tuin van 40m2 kost dus ongeveer 1000 euro.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/tuin-leeghalen-en-afvoeren-kosten/