Bedrijventrefpunt
Image default
Toerisme

Leuke activiteiten Antwerpen

Leuke activiteiten Antwerpen

 

Hoewel deze bar zich in de plaatselijke rosse buurt bevindt, is het absoluut veilig om erin te blijven en bovendien is de club volgens velen een van de beste dansclubs in België en staat ze in de top 100 clubs ter wereld. Dit is ook een van de oudste clubs in de stad – de club bestaat al meer dan 25 jaar! Alle monsters van de DJ-console hebben hier opgetreden en blijven naar coole feesten komen.

Binnen in de club zijn er sprankelende lichtjes, een ruim podium, een bovenste gedeelte, vanwaar er een prachtig panoramisch uitzicht is op de dansvloer, waar menigten van de gasten dansen op het ritme van house, dubstep, elektronica en techno. Er zijn al drie bars in de club voor 800 personen, dus je hoeft niet bang te zijn dat je te lang moet staan ​​voor een cocktail. Over het algemeen heeft de club een ontspannen, sexy sfeer. Thema-avonden worden hier vaak gehouden en geven de gasten van de club gewoon een excuus om zich te verkleden. We kleden ons stijlvol in deze club, meisjes zijn beter af met hoge hakken. De toegang is gratis tot middernacht, daarna betaal je ongeveer 5-6 euro.

Openingstijden: do 23: 00-06: 00, vr-za 23: 00-07: 30

“De Pelgrom” (Pelgrimsstraat 15)

Dit is een volledig charmante, sfeervolle taverne in de kelder van een 16e-eeuws gebouw. De decorelementen passen bij elkaar – van lange houten banken en bakstenen muren tot kaarsen en kandelaars die alle verlichting vormen. In een pub met een aangename schemering is het zo geweldig om Belgisch bier en andere drankjes te proberen! Er is geen dresscode in de kroeg.

“De Vagant” (Reijndersstraat 25)

Belgische gins zijn waar deze schattige bar beroemd om is. Jenever (zoiets als de Belgische jeneverbes maneschijn) is het enige drankje in de bar dat van de tap wordt geserveerd, en hoeveel variaties zijn er aan de bar! Als je geen zin hebt om traditionele gins te proberen, probeer dan de ongebruikelijke opties – jenever doordrenkt met coroleo-sinaasappels of passievrucht. Boven serveert het restaurant een verscheidenheid aan gerechten, waaronder die gemaakt met jenever, en aan de overkant van de straat verkoopt de winkel meer dan 400 soorten jenever, dus u kunt een paar flessen meenemen. Vrijetijdskleding is de meest geschikte look voor deze bar.

“DeSingel” (Desguinlei 25)

Gebouwd in 1968, heeft dit kunstcentrum wereldberoemde symfonieorkesten, dansgroepen, muzikanten en theatergroepen uitgenodigd om op te treden. De kamer bestaat uit meerdere kamers, allemaal in verschillende thema’s en kleuren. Feesten en disco’s worden hier ook gehouden, bovendien vrij groot en bekend in Antwerpen.

Koningin Elisabethzaal (Koningin Astridplein 26)

Dit is de Queen Elizabeth Concert Hall, ook wel bekend als de thuisbasis van het Koninklijk Philharmonisch Orkest van Vlaanderen. Naast symfonieconcerten worden hier theatervoorstellingen en musicals gehouden, zoals de wereldberoemde “Cats” en “Miss Saigon”. Gelaagde zitplaatsen bieden een prachtig uitzicht op het podium en tijdens de pauze kunnen bezoekers wandelen door de serre, die tientallen tropische planten bevat. Kijk op de website van de concertzaal voor een overzicht van aankomende evenementen. We kleden ons elegant voor de reis naar het centrum.

Den Engel (Grote Markt 3)

Gezien de ligging op het centrale plein aan de Grote Markt, kan men zich voorstellen hoe populair deze bar is. Over het algemeen is dit een geweldige plek om te zitten en te genieten van een Belgisch biertje terwijl je de Brabo-fontein en het stadhuis bewondert. De bar in oude stijl serveert ook lichte snacks die passen bij de beroemdste bieren van het land. De naam van de bar heeft iets gemeen met een verguld beeld van een engel, die bovenop het gebouw zit – dit is zo’n “engelachtige” plek. Trouwens, naast de deur is een andere populaire bar genaamd “Den Bengel”. Er is geen dresscode in de bar, we kleden ons normaal.

Stereo Sushi (Luikstraat 6)

Denk niet dat dit een sushibar is. Over het algemeen is dit een club en een ideale plek voor liefhebbers van housemuziek en zo. Stereo Sushi is een underground club met een ontspannen sfeer, die zowel de beste lokale DJ’s als DJ’s uit Europa aantrekt. Het feest begint in deze kosmische club uit de jaren 60 met aangename loungemuziek. Rond middernacht is de club gevuld met mensen, voornamelijk lokale freaks en hipsters, die tot de ochtend kunnen dansen. Voor een hapje kunt u terecht in de Velvet Lounge (naast de deur). Het is een beetje prijzig, maar het eten is heerlijk (met lokale en internationale gerechten). De club is in de zomer gesloten zoals de meeste clubs in de stad. Verkleden voor de club is leuk en vrolijk.

“ROOD EN BLAUW” (Lange Schipperskapelstraat 11)

De bekendste LGBT-club van de stad met een aantal interessante shows! Het is gevestigd in een voormalig pakhuis. Op zaterdag, gay night, dat wil zeggen dat vrouwen daar op die dag niet zijn toegestaan. Tijdens het eerste bezoek kunt u tegen een kleine vergoeding zelfs een lidmaatschap aanschaffen, wat later veel voordelen biedt (nou ja, u weet maar nooit!).

Cafe local (Waalsekaai 25)

Een van de beste plekken om salsa of merengue te dansen in de stad. De toegang is betaald, ongeveer 12 euro, maar inclusief een garberob, een drankje en een dansles (van 21:00 tot 22:00 uur) en een bezoek

 

https://www.dergatsjev.be/2020/08/antwerpen-toerisme-activiteiten-meir.html