Bedrijventrefpunt
Image default
Toerisme

Een reis naar India

India is het land wat bekend staat om een heleboel dingen. Het is er heel erg druk, het ruikt er niet altijd even fris en que hygiëne in het algemeen zijn er ook enkele verbeter punten. Veel mensen die er geweest zijn zullen bevestigen dat overal een kern van waarheid in zit. Toch is juist deze beleving volgens veel mensen de ervaring waard. Hiernaast moet je er rekening mee houden dat dit vooral de grote steden zijn. Op het plattenland van India ga je de oudere cultuur en ‘oorspronkelijke’ gebruiken van het land vinden. 

Als je naar India gaat heb je een visum nodig. Het land stelt niet heel veel eisen en het in bezit zijn van een e-visum is voldoende. Als je het visum 72 uur van te voren in Nederland aanvraagt ben je nog op tijd, maar het is aan te raden om het verder van te voren te doen. Het visum kost rond de 90 euro. 

Eenmaal aangekomen wordt je waarschijnlijk overdonderd door de drukte. Het is écht heel druk in India. Je landt waarschijnlijk in de sta New Delhi. Deze stad heeft ruim 21 miljoen inwoners. Dit is ruim 1,25 keer zoveel inwoners als Nederland in totaal en dat in één stad. Verschillende tours en reizen kun je bij lokale, kleine reisbureaus boeken. 

Als je in India bent is het je ‘plicht’ om het icoon van India te bezoeken: de Taj Mahal. Deze plek is net zoals heel India druk. Als je echt wilt genieten van de plek en dit in een zo’n min mogelijke drukte is het verstandig om rond een uurtje of 5 ’s ochtends te gaan. 

Hiernaast is het erg leuk om de woestijn te bezoeken. Ook dit is een goede manier om even aan de drukte te ontsnappen. Je kan vanaf New Delhi naar een bijgelegen stadje Jasalmer. Dit is enkele dagen rijden vanaf New Delhi, maar als je vervolgens in de woestijn staan zeker de moeite waard.

Bij NRV reizen vind je fantastische reizen naar India. Of de reis bij jou past kun je lezen op de NRV reizen ervaringen pagina.

https://www.dalreizen.nl/