Bedrijventrefpunt
Image default
Toerisme

Reisverzekering vergelijken: deze factoren zijn bepalend voor hoeveel je uiteindelijk betaalt

Wat is een reisverzekering? 

Een reisverzekering kan medische kosten, reisannuleringen of vertragingen, verloren of gestolen bagage en persoonlijke aansprakelijkheid dekken terwijl u op reis bent. Welke dekking je nodig hebt, hangt af van de landen die je bezoekt, de activiteiten die je gaat doen en de duur van je reis. Ook moet je aangeven of je een reisverzekering wilt voor een enkele reis, meerdere reizen of voor backpacken.

Een reisverzekering kost zoveel als jij wilt. Wat je uiteindelijk betaalt, varieert, afhankelijk van verschillende factoren. Ga je een reisverzekering vergelijken? Let op de factoren die in dit artikelen beschreven zullen worden, dit zijn: 

 • Hoe oud de reiziger is en de leeftijd van eventuele andere personen 

 • Alle reeds bestaande medische aandoeningen

 • Extra’s, zoals dekking voor wintersport, of golf

 • Hoe lang je reist en wanneer je vertrekt

 • Waar je naartoe reist

 • Welke verzekeraar je gekozen hebt om een ​​polis bij af te sluiten

 • Het dekkingsniveau dat je hebt (variërend van basis tot uitgebreid)

 • Of je nu alleen jezelf verzekert, of ook anderen

Op basis van de bovenstaande informatie, kan je begrijpen waarom het lastig te zeggen is hoeveel een reisverzekering precies kost. Wanneer je een van bovenstaande factoren verandert, veranderen de kosten ook gelijk. Hier kom je achter wanneer je je reisverzekering aan het vergelijken bent. 

Stel dat je alleen reist, op een enkele buitenlandse reis naar het Verenigd Koninkrijk. Je vertrekt op 1 juli en gaat op 31 juli weer terug (het is mooi weer tijdens deze tijd van het jaar). Je bent geboren op 1 januari 1985. Bij het vergelijken van een reisverzekering keken we naar alle factoren, zoals bovenstaand beschreven. Van de 17 reisverzekeringen waren de gemiddelde kosten ongeveer 100 euro. Ze varieerden van ongeveer 62 euro tot 181 euro. 

Het bovenstaande bewijst alleen maar ons eerdere punt: de kosten van jouw reisverzekering zullen drastisch variëren, afhankelijk van wie je bent en wat je doet. Dingen als ‘skidekking’ waren meestal premium-opties die iets meer kosten, terwijl een dekking zonder poespas redelijk betaalbaar was. Lees meer over reisverzekeringen om het meeste uit jouw reis te halen.

NB: De reisverzekering producten die op deze site worden vergeleken, zijn niet representatief voor alle producten die op de markt verkrijgbaar zijn.

COVID-19

Sommige reisverzekeraars bieden nu verbeterde COVID-19-dekking aan . De polissen kunnen dekking omvatten voor:

 • opzegging als jij of iemand die onder de polis valt een positieve corona uitslag krijgt in de twee weken voordat u op reis gaat

 • medische kosten als je tijdens jouw afwezigheid het coronavirus krijgt en medische hulp nodig hebt 

 • extra vervoer- en/of verblijfskosten als je tijdens jouw afwezigheid ziek wordt door het coronavirus

Reisverzekering vergelijken Turkije

Heb je plannen om binnenkort naar Turkije op vakantie te gaan? Neem dan eerder genoemde factoren in overweging wanneer je een reisverzekering voor Turkije aan het vergelijken bent. In Turkije zijn andere factoren van belang, dan wanneer je op wintersport naar Oostenrijk gaat bijvoorbeeld. Het kan je een hoop ellende, maar  vooral ook kosten schelen.

http://vergelijkenvanreisverzekeringen.nl