Bedrijventrefpunt
Image default
Sport

Wat is het verschil tussen zaalschoenen en sneakers?

Om te voetballen in de zaal heb je goede zaalschoenen nodig, of je dagelijkse dingen te doen kan je misschien het beste voor een paar hippe sneakers kiezen. Maar wat is nou het verschil tussen deze twee schoensoorten en waarom kan je de ene niet voor het ander gebruiken? Lees snel verder.

Sneakers zijn overal

Om je dagelijkse bezigheden te doen zijn sneakers erg geschikt, kijk maar eens om je heen in de stad en je ziet meer dan de helft van de bevolking lopen met een paar sneakers om zijn voet. Maar waarom? Dit komt omdat sneakers multifunctioneel zijn. Je hebt sneakers daarnaast ook in vele varianten, kleuren en opties. Je kan ze als je wilt zelfs onder een nette outfit dragen, maar ook onder een trainingspak. De combinatieopties zijn dus eindeloos. Let bij het kopen van sneakers en eigenlijk alle schoenen altijd op wat je zelf wilt. Wil je een lichte schoen die lekker zit, of wil je een stevige schoen met een goede stabiliteit? De maat die je kiest is uiteraard ook belangrijk.

Zaalschoenen om in te sporten

Wil je echter een goede schoen voor het sporten in de zaal, dan kan ik je aanraden om echt voor een zaalschoen te gaan. Je wilt uiteraard niet tegen onnodige blessures aanlopen. Gebruik dus altijd schoenen die geschikt zijn voor die gelegenheid. Ga je hardlopen, kies voor hardloopschoenen. Ga je voetballen, kies voor voetbalschoenen. Bij het sporten in de zaal moet je een prestatie kunnen leveren. Let dus bij de aanschaf van zaalschoenen op het profiel, de demping, de sluiting en het materiaal. Wanneer een zaalschoen niet beschikt over voldoende demping, kunnen gewrichten onder grote druk te komen staan waardoor je mogelijk een blessure kan oplopen. Het profiel is ook van essentieel belang omdat je met het sporten in de zaal altijd goede grip moet hebben, je maakt veel korte bewegingen en je bent altijd in beweging. Kies daarom voor een schoen met goed profiel en niet zomaar voor een sneaker die je in je kast hebt staan.

Ook zaalschoenen heb je in vele varianten en in vele kleuren. Kijk maar eens rond online en je ziet een enorm aanbod aan schoenen door verschillende merken. Neem rustig de tijd om een keuze te maken en neem mee in je achterhoofd dat jouw lichaam het belangrijkste is. Goed schoeisel is dus extreem belangrijk. Veel succes met het kiezen van je juiste schoeisel.