Bedrijventrefpunt
Image default
Internet marketing

Virale marketing: 6 stappen

English marketing book

Ik hou van inhoud die op zichzelf afwijkt. Dat gaat viraal. Wanneer u een soort inhoud (post of video) heeft gemaakt en deze bijna zonder uw deelname op het netwerk wordt verspreid. Bovendien divergeert al deze charme een minuut lang bijna in het tempo van een geometrische progressie. Ik heb het over dezelfde virale marketing, of, zoals het ook wel wordt genoemd, virale marketing. Dit is wanneer mensen de informatie verspreiden die ze leuk vinden, schijnbaar volkomen ongeïnteresseerd, maar tegelijkertijd reclame maken voor een product of merk.

Over het algemeen is dat de blauwe droom van elke ondernemer. Maak een advertentie waar iedereen over kan praten! Zowel mensen als concurrenten. Hoe kom je hieraan? Alles in orde.

WAT IS HET (GESCHIEDENIS VAN HET CONCEPT)

De term ‘virale marketing’ zelf werd nog niet zo lang geleden, in 1996, bedacht door een professor aan de Harvard Business School. Nu schreef deze wetenschapper, die Jeffrey Rayport heette, een artikel waarin hij voor het eerst de uitdrukking “virale marketing” gebruikte.

Nu opgelet! Aanvankelijk werd dit concept geïnterpreteerd als advertenties die zijn ontworpen voor mensen die bezwijken voor overreding, die zullen worden besmet met informatie die uit deze advertentie komt en deze in de toekomst zullen verspreiden.

Dat wil zeggen, dit soort reclame, dat, als een sneeuwbal, in een stroomversnelling komt en daardoor aan kracht wint. Nu heeft het concept zijn interpretatie enigszins veranderd.

In de wereldpraktijk wordt het als correct beschouwd om virale marketing als volgt uit te leggen:

Virale marketing is het verspreiden van vermakelijke en / of nuttige informatie van persoon tot persoon binnen de doelgroep, die niet wordt gezien als reclame, en daarom goed verspreidt.

Virale marketing is over de hele wereld populair. Daarom zal ik het in de toekomst vooral over hem hebben. Bovendien is de populariteit de laatste tijd gegroeid dankzij de onmiddellijke verspreiding van informatie op sociale netwerken.

Nou, het is waar, om de informatie die je leuk vindt (video of foto) te delen, hoef je nu slechts een paar muisklikken te doen en voila. Al je vrienden weten hiervan. Dit is een van de redenen waarom virale socialemediamarketing zo krachtig is.

ZAKELIJKE VOORDELEN

Dus waarom wil iedereen virale advertenties maken, in tegenstelling tot bijvoorbeeld gewone advertenties? En in ieder geval voor 4 van deze voordelen, die simpelweg echte redding zijn voor kleine bedrijven:

Creatie en distributie kosten meerdere keren goedkoper dan normaal. Als u dezelfde advertentie op tv maakt. Het kost veel geld, niet zozeer om een ​​commercial te maken, maar om deze te huren. Als dit een virale advertentie is, dan kost de creatie in de meeste gevallen een cent, en de verhuur … dus over het algemeen bijna gratis, vanwege de interesse van mensen. 

Veroorzaakt geen negativiteit en alertheid bij consumenten. Omdat het in de eerste plaats niet als een advertentie wordt gezien, maar als iets onopvallend en interessants. Sommige implementaties vergroten zelfs de loyaliteit van het publiek aan het product / merk, wat volkomen absurd lijkt, maar in werkelijkheid is het dat wel. 

Het is erg moeilijk om in het kader van de censuur- of reclamewetgeving te komen.

Virale marketing heeft nog een ander voordeel. Hoe meer het verboden is of de wet overtreedt, hoe interessanter het is om te verspreiden. Dienovereenkomstig is de verspreiding van dit soort advertenties nog sneller. 

Een goed voorbereide implementatie gaat lang mee. Ja, trends komen en gaan, maar goede virale advertenties leven lang (maar niet voor altijd). Soms kunnen we niet langer dan 2-3 jaar voorbeelden van virale marketing waarnemen.

VIRALE MARKETING TOOLS

Meestal bekijken mensen video met deze methode om informatie aan te leveren, hoewel er in feite tientallen van dergelijke formaten zijn. Overweeg de meest populaire virale marketingtools die tegenwoordig worden gebruikt: 

  •  Virale video

De man onder het pseudoniem Enjoyker, die niemand gisteren kende, nam zojuist de beroemde video van Shia La Bouf (Just do it), remixte het … en kreeg 5 miljoen views op het net. Nu doet hij het met andere video’s en krijgt hij miljoenen views. Als je het nog niet hebt gezien, dan is hier een van zijn werken:

  • Virale afbeeldingen

Fotopadden, demotivatoren, memes. Idealiter creëer je je eigen. Maar als u snel virale marketing op internet wilt lanceren, dan is een virale foto met de nieuwste trending meme de beste en snelste manier.

  • Tekstberichten (virale tekst)

Zeer moeilijk om te schrijven, maar wint zeer snel aan populariteit onder fans van lezen. 

Een goed voorbeeld van dit soort verhalen zijn ‘onthullende artikelen’

  • Virusapplicaties

Het eenvoudigste voorbeeld van een virale app is Instagram.

Nu je de virale marketingtools, kanalen en 6 basisregels kent, hoef je ze alleen maar te onthouden en te implementeren. En dan gaat uw advertentie viraal …

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

chinatown market instagram marketing book

https://marketingbook.shop/