Bedrijventrefpunt
Image default
Internet marketing

Hoe SEO je online vindbaarheid in Google kan verbeteren

Als ondernemer met een online aanwezigheid wil je natuurlijk worden gevonden door potentiële klanten. Een zoekmachine zoals Google kan je hierbij helpen. Hoe kan jij beter gevonden worden in Google? Het antwoord luidt ‘SEO’. Lees verder om meer te leren over SEO, het belang hiervan en hoe jij je positie in de zoekmachines kunt verbeteren.

Wat is SEO precies?

SEO staat voor search engine optimization, ofwel zoekmachineoptimalisatie. Dit proces richt zich op het verbeteren van de zichtbaarheid van jouw website in zoekmachines zoals Google. Een goede SEO-aanpak leidt tot een constante stroom van website bezoeken en conversies.

Beter gevonden worden in Google? Volg deze stappen!

Stap 1: Zoekwoordenonderzoek

De eerste stap is het begrijpen van je doelgroep. Waar zijn zij naar op zoek en welke zoektermen gebruiken ze? Gebruik tools zoals Google Zoekwoordplanner of SEMrush om relevante zoektermen te identificeren, inclusief long tail zoekwoorden voor minder concurrentie. Maak een uitgebreid van al deze zoekwoorden zodat je deze later kunt gebruiken voor het schrijven of creëren van content.

Stap 2: Contentcreatie

Schrijf op basis van je lijst vol met zoekwoorden relevante, actuele en doelgroepgerichte content. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een blog, gids of whitepaper. Houd in je achterhoofd dat je schrijft voor de bezoekers van je website en niet voor de zoekmachines. Vermijd om deze reden het al te veel gebruiken van je geselecteerde zoektermen en schrijf teksten van 1000 tot 2000 woorden. Om je tekst zo leesbaar mogelijk te maken is het aan te raden om afbeeldingen toe te voegen.

Stap 3: interne en externe links

Interne links zijn links van pagina A van jouw website naar pagina B. Voeg deze links toe om de gebruikerservaring en sitestructuur te verbeteren. Dit helpt zoekmachines je site te begrijpen en kan deze dus beter ranken in de zoekresultaten. Naast interne links zijn ook externe links erg belangrijk. Dit zijn linkjes van een andere website naar die van jou. Deze links zorgen ervoor dat je meer autoriteitspunten van Google verdient.

Stap 5: Gebruiksvriendelijke website

Zoekmachines zijn groot fan van gebruiksvriendelijke websites. Zorg dus voor een snelle, beveiligde en responsive website. Dit kun je doen door de bestandsformaten van je website te verkleinen en gebruik te maken van lazy load. Een ander aspect wat erg belangrijk is, is een professioneel webdesign. Twijfel je over het design van jouw site of webshop? Klop dan bij Gaia Digital aan.

 

Het proces van SEO vergt moeite en tijd. Resultaat zie je meestal pas binnen vier tot twaalf maanden. Houd vol en geniet van de voordelen van betere vindbaarheid in zoekmachines zoals Google, zoals meer conversies, klanten en naamsbekendheid.

https://www.gaiadigital.nl/