Bedrijventrefpunt
Image default
Zorg

Een veilig gevoel met TENA incontinentiemateriaal

Wat incontinentie vaak zo vervelend maakt is het onveilige gevoel dat ermee gepaard gaat. Wanneer verliest u urine? Is het voor de hele wereld zichtbaar? Hoeveel urineverlies heeft u? Als deze vragen en zorgen in uw hoofd rondmalen is het logisch dat u minder kan genieten van het leven. Incontinentie wordt veroorzaakt door een scala aan medische aandoeningen. Terwijl u samen met de dokter deze vervelende aandoening aanpakt, helpt TENA u in de tussentijd een veilig gevoel terug te krijgen. Het TENA incontinentiemateriaal is er speciaal voor gemaakt om het ongewenste urineverlies op te vangen en ervoor te zorgen dat u met een gerust hart van het dagelijks leven kan genieten.

 

Hoe ontstaat urineverlies?

Om goed te begrijpen waarom urineverlies u overkomt, is het belangrijk om te weten wat er in het lichaam gebeurt. Urineverlies ontstaat in de meeste gevallen wanneer de bekkenbodemspieren verzwakt zijn of wanneer de blaas niet goed werkt. Hierdoor kan er urineverlies ontstaan. Als dit stelselmatig gebeurt, wordt er ook wel van incontinentie gesproken. Het verzwakken van de bekkenbodemspieren en de slechte werking van de blaas hebben altijd een medische oorzaak. Een blaasontsteking is bijvoorbeeld een medische oorzaak dat tijdelijk een verslechterde werking van de blaas kan veroorzaken.

 

Verschillende soorten te onderscheiden

Net zoals er verschillende medische oorzaken zijn, kunnen we incontinentie ook in verschillende soorten indelen. Voorbeelden van incontinentie zijn: neurologische blaasstoornis, postmictie nadruppelen, stressincontinentie, aandrangincontinentie, overloopincontinentie, gemengde urine-incontinentie en functionele urine-incontinentie. De laatste wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door beperkte mobiliteit. Het is daardoor moeilijk om het toilet op tijd te bereiken en zo ontstaat incontinentie. Beperkte mobiliteit kan bijvoorbeeld een verminderd gezichtsvermogen zijn of een verlaagd cognitief vermogen.

 

Incontinent worden kan iedereen overkomen

Een beperkte mobiliteit kan iedereen overkomen. Het kan bijvoorbeeld bij het verouderingsproces horen. De afname van de spiermassa zorgt er bij ouderen vaker voor dat ze minder mobiel worden. Op tijd het toilet bereiken kan dan een hele opgave zijn. Beperkte mobiliteit kan echter ook bij jongere mensen voorkomen. Bijvoorbeeld na een ongeluk. Of wat dacht u van mensen die met een beperking geboren zijn? Verminderd zicht kan in onbekende omgevingen voor een beperkte mobiliteit zorgen. Zie dan maar eens op tijd het toilet te bereiken. Kortom, incontinent worden kan iedereen overkomen.

 

Uitgelicht: problemen met de prostaat

Wat vaak minder bekend is, is dat mannen ook last kunnen krijgen van incontinentie. Naast jong én oud, komt incontinentie dus bij zowel vrouwen als mannen voor. Dat is helemaal niet zo gek als u zich bedenkt dat veel medische oorzaken bij alle genders voorkomen. Mannen kunnen ook een blaasontsteking krijgen, of een trauma aan de bekken oplopen. Maar ook zwaarlijvigheid, diabetes en een beroerte zijn medische oorzaken die bij zowel mannen als vrouwen voorkomen. Een medische oorzaak dat alleen bij mannen voorkomt heeft te maken met de prostaat. Dit is een gevoelig orgaan dat problemen kan opleveren bij de blaas en het vermogen om te plassen. Mannen die problemen hebben met hun prostaat hebben dan ook een verhoogd risico op incontinentie.

 

Kies het juist TENA incontinentiemateriaal uit

De meeste mensen kennen TENA Lady. Dat komt omdat incontinentie vaker bij vrouwen voorkomt. TENA heeft echter ook een assortiment voor mannen: TENA Men. Het TENA incontinentiemateriaal voor mannen is speciaal gemaakt om aan de behoeften van de man te voldoen. Vrouwen en mannen dragen nu eenmaal niet dezelfde soorten onderbroeken, vandaar dat ook voor mannen een speciaal assortiment bestaat. Net als bij de vrouwelijke incontinentiematerialen is het belangrijk om als man de kijken naar absorptieniveau, lengte, vorm en kleur van het materiaal. Kies het juiste TENA incontinentiemateriaal uit en u zult zien dat het u een veilig gevoel geeft.