Bedrijventrefpunt
Image default
Zakelijk

Waarom een bedrijf overnemen?

Er zijn mensen die graag een eigen bedrijf zouden willen hebben, maar deze stap eigenlijk nooit zetten. Er wordt vaak gedacht dat je zelf een bedrijf moet opstarten, maar dit is helemaal niet waar. Heb je er al eens over nagedacht om een bedrijf over te nemen? Want er zijn genoeg bedrijven die geen opvolger kunnen vinden en daarom te koop worden aangeboden. Nu kun je gaan denken, dat is toch erg risicovol en niet haalbaar? Dat is echter niet waar! Een bedrijf overnemen kan jou als starter vele voordelen bieden. Hieronder gaan we kort in op de verschillende voordelen die een bedrijf overnemen jou te bieden heeft. Wil jij een bedrijf overnemen? Factor Bedrijfsovernames helpt jou hier graag bij. Wij bieden diverse bedrijven aan die te koop staan en kunnen jou helpen tijdens de overname.

Vier voordelen bij een bedrijfsovername

Een bedrijf overnemen doe je natuurlijk niet zomaar. Hier gaat een heel proces aan vooraf en er komt erg veel bij kijken. Daarnaast wordt er vaak gedacht dat dit niet voor iedereen weggelegd is, maar veel meer mensen kunnen een bedrijf overnemen dan gedacht wordt. Het kan zelfs diverse voordelen bieden aan degene die het bedrijf overneemt. Hieronder bespreken we enkele voordelen. Uiteraard zijn er veel meer voordelen te vinden dan die hieronder genoemd worden. Maar hier worden vier van de meest belangrijke voordelen genoemd. 

  • Uit onderzoek komt naar voren dat de koper vaker succesvol is dan degene die het bedrijf heeft opgestart. Dat komt vaak doordat je bij een lopend bedrijf instapt en al diverse zekerheden hebt. Hierdoor kun je de winstgevendheid van een onderneming bijvoorbeeld beter inschatten. 

  • Financiering voor een bedrijfsovername is vaak makkelijker rond te krijgen dan gedacht. Want het bedrijf heeft al een verleden en kan diverse gegevens aantonen. Daarnaast gebeurt het regelmatig dat de verkopende partij in eerste instantie nog financieel betrokken blijft. Denk bijvoorbeeld aan een deel van de betaling naar de toekomst te schuiven.

  • Wanneer je een bedrijf overneemt, dan kun je de kennis, ervaring en het netwerk van de verkopende partij gebruiken om te leren. Hierbij kun je denken aan het vak leren of de cultuur van het bedrijf in je op te nemen. Hierdoor kun je veel kennis en ervaringen opdoen en deze in jouw nieuwe bedrijf toepassen.

  • Bij een bedrijfsovername komt veel kijken. Maar ook zijn veel praktische zaken al geregeld en dat scheelt ook veel tijd. Want diverse vergunningen zijn geregeld, het pand voldoet aan de kwaliteitseisen en er zijn bestaande contracten en klantsystemen. Kijk voor de zekerheid wel de vergunningen na of deze niet persoonsgebonden zijn!

Factor Bedrijfsovernames helpt jou graag!

Wanneer je een bedrijf gaat overnemen kunnen de specialisten van Factor Bedrijfsovernames jou hier zeker bij helpen. Doordat een bedrijfsovername veel tijd en energie kost, kan goede begeleiding erg prettig zijn. De specialisten van Factor Bedrijfsovernames hebben veel ervaring, weten waar ze op moeten letten en helpen jou om alles zo goed mogelijk te regelen. Wil jij je bedrijf verkopen? Ook dan kun je bij Factor Bedrijfsovernames terecht! Neem dan contact op met Factor Bedrijfsovernames en maak een afspraak! Samen met de specialisten ga je de mogelijkheden bespreken en wordt je geadviseerd in de te maken keuze.