Bedrijventrefpunt
Image default
Zakelijk

Waarom is ledverlichting beter dan andere verlichting | Blog

Het is tegenwoordig algemeen bekend dat ledverlichting veel handiger en beter is dan halogeenverlichting of spaarlampen, maar waarom is dit eigenlijk? In deze blog zullen wij u duidelijk maken waarom ledverlichting nou echt beter is dan een ander soort verlichting, deze verbeteringen zijn aangereikt door een professioneel facilitair adviesbureau.

De levensduur van ledverlichting

Laten we beginnen met de levensduur. De levensduur van een ledlamp is gemiddeld zo’n 35000 branduren. Ter vergelijking met een gloeilamp (1000 branduren), een halogeenlamp (3500 branduren) of een spaarlamp (7500 branduren) is dit natuurlijk een wereld van verschil. Daarbij wordt de levensduur van een ledlamp niet korter wanneer u de lamp aan en uit schakelt. 

Energieverbruik van ledverlichting

Naast het feit dat ledverlichting langer mee gaat, is ledverlichting ook nog eens heel zuinig. Ledverlichting verbruikt aanzienlijk minder stroom dan andere lampen.  Met ledverlichting bespaart u tot wel 90% in verbruik in vergelijking met een halogeen of gloeilamp, en 40% op een spaarlamp. Heel duurzaam dus. 

Flikkering van lampen

De meeste lampen flikkeren. Dit ziet u niet met het blote oog, maar dit kan voor veel mensen de grote oorzaak van migraine en geïrriteerde ogen zijn aan het eind van de dag. Bij LED kunt u kiezen om een rimpelvrije lamp te kopen, deze lamp flikkert niet. Uiteraard zijn dit soort lampen dan ook vaak te vinden in kantoren omdat deze ideaal zijn voor de concentratie en gezondheid. 

Warmte van ledverlichting

In tegenstelling tot alle andere lampen wordt ledverlichting ook nog eens stukken minder warm. Een normale gloeilamp zet veel energie om in warmte en maar 10% van de stroom in licht. Een ledlamp zet 80% om in licht en maar 20% in warmte. Dit maakt led veel zuiniger en niet brandgevaarlijk want de lamp wordt nooit heel warm.

Naast de bovenstaande punten zullen wij nog wat extra punten noemen waarom LED nou echt beter is:

–        Ledverlichting is er in verschillende kleuren, wat elektronisch bediend kan worden.

–        Ledverlichting is verkrijgbaar in alle fittingen.

–        Ledverlichting is in verhouding voordeliger dan andere lampen (gerekend in branduren)

–        Ledverlichting bevat geen gevaarlijke stoffen

–        Ledverlichting is ook geschikt voor buiten

Ledverlichting blinkt dus al met al in genoeg punten uit. Zoekt u nog goede ledverlichting? Shop dan nu ledverlichting voor de beste prijs.