Bedrijventrefpunt
Image default
Zakelijk

Responsive website

Wil je tegenwoordig een professionele website laten maken dan moet je aan veel dingen denken, zoals het hebben van een site dat perfect werkt op een desktop of laptop. Daarnaast moet deze site ook geschikt zijn smartphones en tablets. Inmiddels zijn ongeveer de helft van de Nederlandse websitebezoeken via smartphones en tablets, dit maakt duidelijk hoe belangrijk een mobiele site is geworden. In de toekomst zal dit getal alleen maar groter worden.

Responsive site

Als je een site wil die geschikt is voor alle platformen dan moet je hem responsive maken. Een responsive webdesign betekent dat de site automatisch reageert op de unieke behoeften van elke gebruiker. Het past zich aan op basis van het schermformaat en de functies van het gebruikte apparaat. Op deze manier worden de mogelijkheden van elk apparaat optimaal gebruikt. Als een gebruiker een smartphone gebruikt bij het bezoeken van een responsive website dan zou het kunnen dat hij of zij de content in een kolom te zien krijgt, terwijl iemand die de site bezoekt via een laptop de content in meerdere kolommen ziet. Dit komt doordat de scherm van een mobiel natuurlijk een stuk kleiner is dan een laptop, waardoor er minder ruimte is om content te tonen. Dit is een van de vele voordelen van een responsive webdesign.

 

Broncode

Een ander voordeel is dat responsive sites maar een broncode gebruikt, terwijl veel mobiele websites een andere broncode inzet om de website te tonen. Daarnaast kan de artikelen op een mobiele site verschillen met die op een reguliere site, dit is bij een responsive webdesign niet het geval. Het is qua content exact hetzelfde als een normale site, het wordt alleen anders getoond. De leesbaarheid van tekst is bij een responsive website altijd goed, wat tevens een voordeel is. Doordat de site automatisch aangepast wordt aan het schermformaat wordt de weergave van tekst ook goed gemaakt voor een apparaat. Hierdoor hoef je op een mobiel niet constant in en uit te zoomen of te scrollen van links naar rechts.