Bedrijventrefpunt
Image default
Zakelijk

Lenen via een bank?

Wanneer er getekend is om een bedrijf over te nemen komt de volgende stap. Want hoe wordt deze overname betaald? Je kan ervoor kiezen om een lening bij een bank af te sluiten. Maar niet iedere bank wilt met een ondernemer in zee gaan. De banken willen vaak een goed onderbouwd argument krijgen of deze aankoop wel een geschikte actie zal zijn. Bovendien moet een ondernemer een zeer goed argument hebben waarom dit bedrijf gefinancierd moet worden. Een overname financieren kan best wel lastig zijn. Daarom is het belangrijk om bij een aankoop of overname hier de juiste mensen voor in te schakelen. De medewerkers van IMK zijn de aangewezen personen. Zij weten waarop gelet moet worden. Ook wat betreft de financiering van een bedrijf. Tevens is het mogelijk om via een financieringswijzer al erachter te komen welke stappen er genomen moeten worden.

 

Schakel de beste experts in

Bij IMK werken onafhankelijke, financiële experts die de juiste stappen weten te nemen wanneer er een overname van een bedrijf gaat plaatsvinden. Het is daarom ook aan te raden om nooit zelf deze stappen te gaan nemen wanneer je er totaal geen verstand van hebt. Voordat je het weet zit je misschien aan iets vast, waar je later enorm veel spijt van krijgt. 

Wanneer er een overname financieren gaat plaatsvinden is het verstandig om hier eerst door expert na te laten kijken. Een handtekening is namelijk al snel gezet, alleen de gevolgen van een verkeerde keuze kunnen nog lang voortduren. Neem contact op met IMK en overleg wat de beste keuzes zijn.