Bedrijventrefpunt
Image default
Zakelijk

Fietsen

Fietsland

Na het werk of na school nog een stuk fietsen naar huis. Op de fiets naar de supermarkt. Of in het weekend een fietstocht maken naar een andere stad. Nederland staat in de wereld bekend aan het ‘fietsland’. Nederlanders fietsen gezamenlijk volgens onderzoek 15 miljard kilometer per jaar. Naast de grote hoeveelheid fietsende Nederlanders zijn de meeste wegen in Nederland ook volledig ingericht voor fietsers. 

 

Gezondheid

Naast dat fietsen voor veel mensen een prettige bezigheid is, is het ook heel goed voor de gezondheid. Met fietsen verklein je de kans op gevaarlijk ziektes zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Naast het voorkomen van ziektes en de fysieke gezondheid is fietsen ook goed voor de mentale gesteldheid. Mensen geven aan na het fietsen een rustig gevoel te hebben en ervaren minder stress. Tot slot zorgt fietsen ook voor een betere nachtrust. 

 

De fiets

Over het vervoermiddel valt veel te zeggen. Fietsen zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Er bestaan bakfietsen, elektrische fietsen, tendums. mountainbikes en stadsfietsen. Door de grote variatie en het grote aanbod in fietsen zijn er ook veel verschillende fietsonderdelen die kunnen ontbreken of stuk kunnen gaan. Gelukkig zijn er veel goedkope fietsonderdelen te vinden. Daarnaast is het belangrijk dat een fiets compleet is, met alle onderdelen eraan. Ontbrekende onderdelen kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties en/of valpartijen. 

 

Fietsonderdelen

Naast verplichte en noodzakelijke fietsonderdelen, bestaan er ook onderdelen die het gemak en de luxe van het fietsen kunnen verbeteren. Denk hierbij aan een bidonhouder, vooral in trek bij mountainbikers of mensen die graag een langere afstand fietsen. Maar ook dubbele fietstassen zijn erg populair. Door de grote opslagmogelijkheid kan je veel spullen meenemen onderweg of vervoeren naar een andere plek. Een ander voorbeeld van een fietsonderdeel is een fietsmandje. Het jongere fiets publiek heeft er vaak wel een voor- of achterop de fiets zitten. Hierin kunnen ook goederen vervoerd worden. 

 

Reparaties

Mochten er nou grotere dingen kapot gaan aan de fiets dan zijn er ook vaak fietsenhandelaren die fietsen repareren. Denk hierbij aan een kettingkast die is gebroken of een spaak die ontbreekt. Dit zijn vaak reparaties die niet iedereen zelf kan uitvoeren. Een fietsenhandelaar helpt graag en heeft ook vaak een leenfiets beschikbaar. Er zijn ook kleine reparaties die men zelf kan uitvoeren. Een bekend voorbeeld hiervan is een lekke of zachte band. Hiervoor zijn verschillende setjes met benodigdheden beschikbaar die ervoor zorgen dat je snel weer op pad kan. 

 

Diefstal

Tot slot is het in een fietsland als Nederland ook belangrijk dat er rekening wordt gehouden met mogelijk diefstal van de fiets. Hiervoor zijn verschillende maatregelen die getroffen kunnen worden. Mensen maken vaak gebruik van een slot dat bij het zadel zit. Daarnaast kan ter extra beveiliging nog een los kettingslot aan de fiets vastgemaakt worden. Vaak zijn er in grote steden ook beveiligde fietsenstallingen waar je gratis je fiets beveiligd kan neerzetten. 

 

Ga fietsen!

Fietsen is goed voor je, en in een land als Nederland wordt dit aangemoedigd door aangepaste verkeerssituaties en het grote aanbod in fietsen. Daarnaast is fietsen ook een makkelijke manier van transport en vervoer. Waar je later nog veel plezier van kan beleven.