Bedrijventrefpunt
Image default
Zakelijk

Een kantoorruimte in Rotterdam, waar moet je op letten?

Het is eindelijk zover, jullie bedrijf is zo ver gegroeid dat het tijd is voor een nieuw kantoorruimte. Momenteel zit je misschien ook niet zo centraal en dit zou je graag wat beter willen. Wanneer je gaat zoeken naar een kantoorruimte is vooral heel belangrijk dat je als eerste gaat kijken naar een goede centrale locatie. Wat past bij jullie bedrijf en wat is het makkelijkst om te bereiken. Een kantoorruimte Rotterdam is een van de best gelegen plekken in heel Nederland. Het staat ook wel een beetje bekend als de stad van de kantoorpanden. Veel hoge gebouwen met al die ramen. De Rotterdamse stad heeft vaak ook veel openbaarvervoers gelegenheden en heeft veel parkeergarages. Wanneer je een kantoorruimte gaat huren is het wel zo fijn als de bereikbaarheid goed is. Niet alleen voor je klanten of bezoekers maar ook voor je werknemers. 

Belangrijke punten bij het huren van een kantoorruimte 

  • Zoals ik net al noemde is de locatie een van de belangrijkste punten. Wanneer je kantoor op een goed centraal gelegen punt ligt, wat bijvoorbeeld dicht bij de snelweg ligt, scheelt dit uiteindelijk veel reiskosten die je aan je personeel moet uitbetalen en scheelt dit ook weer tijd. Bovendien heeft dit voor je klanten of bezoekers vaak ook een positief effect. 

  • Je kunt je kantoorruimte in de randstad vestigen, echter loopt het daardoor wel vaak op met de kosten van de huur. Het is inderdaad een fijne plek, maar houd wel rekening met de kosten. Je kunt er daarom ook voor kiezen om in de satellietstad te gaan zitten.  Een satellietstad grenst aan de grote steden maar is goedkoper kwa prijs. 

  • Wanneer je graag nieuwe personeel wilt aannemen, denk er dan bijvoorbeeld aan om dicht bij een universiteit of hogeschool te gaan vestigen. Zo maak je naamsbekendheid bij de studenten en kun je makkelijker aan nieuw personeel komen.