Bedrijventrefpunt
Image default
Woning en Tuin

Een dakkapel plaatsen betekent keuzes maken

Wanneer u het besluit genomen heeft om een dakkapel te plaatsen, dan krijgt u met veel vragen te maken. Bijvoorbeeld: kan ik vergunningsvrij een dakkapel plaatsen? Welke kleur wordt de nieuwe dakkapel en van welk materiaal moet de behuizing gemaakt zijn? Welke vorm krijgt de kapel, wat wordt de hoogte en welke afmeting voor de breedte kies ik? Omdat er bij het plaatsen van een dakkapel zo veel vraagstukken naar voren komen is het belangrijk om goed vooronderzoek te verrichten. De afmetingen zijn daarbij leidend. Deze heeft namelijk de meeste invloed op het antwoord van de vraagstukken.

Populairste breedte voor een dakkapel

De kunststof dakkapel van 3 meter breed is voor dakkapellen veruit de meest gekozen afmeting. Bij deze dakkapel zijn de kosten namelijk nog te overzien. Dit is echter afhankelijk van de gekozen opties. Bovendien kan deze dakkapel vaak vergunningsvrij geplaatst worden.

Wanneer u een dakkapel van 3 meter in overweging heeft, dan is het ook aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden bij een dakkapel dakkapel 4 meter. Een meter groter lijkt op papier weinig verschil uit te maken. Toch biedt een meter extra vaak veel extra mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het splitsen van de dakkapel over twee kamers.

Extra kosten voor een dakkapel op maat

Heeft u speciale wensen? Dan kunt u vaak beter een dakkapel op maat laten maken. Zo’n dakkapel vraagt echter wel om een hogere investering. De kosten dakkapel op maat liggen gemiddeld 10% hoger dan bij dakkapellen met een standaard afmeting. Het is daarom aan te raden om bij verschillende dakkapel specialisten een offerte aan te vragen en de prijzen naast elkaar te leggen. Door te vergelijken kunt u namelijk flink veel kosten besparen.

Een handige vergelijkingssite voor het vergelijken van dakkapel bedrijven en mogelijkheden is de website Dakkapelplaatsenvergelijker.nl. Op die site kunt u namelijk gratis een klus plaatsen waarna dakkapel bedrijven reageren met een vrijblijvend voorstel. Die voorstellen ontvangt u vaak al binnen 3 tot 24 uur. Erg snel dus! Bovendien is de dienst gratis en vrijblijvend. U kunt daarom altijd besluiten of u de opdracht door wilt zetten of niet.