Bedrijventrefpunt
Image default
Sport

Dagje snoeken

De heldere poldersloten zijn vaak uitstekende locaties om met kunstaas op snoek te vissen. Zelfs sloten waar makkelijk de bodem te zien is, kan soms een goed snoekbestand bevatten. Nederland is vol van deze sloten en wateringen. In deze blog geven we enkele tips om hier snoek te kunnen vangen.

Snoek is een echte jager. Hij voedt zich met andere vissen en eet zelfs zijn eigen jongen op als de kans zich voordoet. Dit jachtinstinct kan goed gebruikt worden om deze mooie vis te vangen. Het beste alternatief hiervoor is het gebruik van kunstaas. Dit kunstaas is er in heel veel verschillende soorten, materialen en maten. Onderstaande enkele voorbeelden en hoe te gebruiken.

 

Spinners

Spinners bestaan uit een centraal lichaam en een spinnerblad. Dit blad draait om het lichaam en geeft hierdoor steeds lichtflitsen af. Deze flitsen lijken op wegschietende vis wat zeer interessant is voor de snoek. Zeker in poldersloten zijn deze spinners goed in te zetten, omdat ze relatief licht van gewicht zijn en hierdoor hoog in het water kunnen worden binnen gedraaid. Zeker bij ondiepe sloten is dat wel zo prettig, omdat anders er vaak vuil van de boden wordt opgepikt op de haken en de kans dat een snoek dit goed kan opnemen een stuk kleiner is. Daarnaast is het een relatief eenvoudig kunstaas. Na het inwerpen kan het met een regelmatige snelheid worden ingehaald. Ook het af en toe versnellen of langzamer binnenhalen kan de snoek extra aanzetten om te bijten.

 

Pluggen of jerkbaits

Dit is kunstaas dat bestaat uit een lichaam in de vorm van een vis. De plug heeft hierbij een soort lepel aan de voorzijde zitten om het kunstaas onder water een schommelende beweging mee te geven. Een jerkbait heeft deze lepel niet, en zal met kleine tik bewegingen een uitslaande beweging maken. Zowel de plug als jerkbait zijn er in zinkende en drijvende varianten. Voor de poldersloten is een drijvend kunstaas aan te raden en een korte lepel. Hoe korter de lepel hoe minder diep deze door het water getrokken kan worden.

Als het kunstaas is gekozen is het zaak om een stalen onderlijn aan de vislijn te monteren, omdat de snoek scherpe tanden heeft en makkelijk een lijn doorsnijd. Daarnaast is een goede vismolen ook aan te raden, want een snoek staat bekend om felle uithalen. 

https://www.sportvisgigant.nl/