Bedrijventrefpunt
Image default
Sport

Krijg je door het doen van oefeningen op de crosstrainer meer bil en beenspieren?

Krijg je door het doen van oefeningen op de crosstrainer meer bil en beenspieren?

Je kunt het kennen als een elliptische trainer, een elliptische trainingsapparaat of misschien wel als crosstrainer. Al deze namen beschrijven een trainingsapparaat met beweegbare voetpedalen en handgrepen, waarmee je oefeningen met een lage impact kunt doen. Op een crosstrainer springen voor een training zorgt ervoor dat je je lichaam kunt trainen, zonder dat dit al te veel impact heeft op je rug, je heupen en je knieën. Als je je dus zorgen maakt over steeds groter wordende dijen en een dikkere kont, moet je het echt eens proberen.

Slankere benen en billen

De repetitieve beweging, alsof je aan het cross-country skieën bent, zorgt ervoor dat je een cardiovasculaire training krijgt. Deze vorm van training voorkomt niet alleen dat je benen en billen steeds dikker worden, het maakt ze ook daadwerkelijk slanker. Elke keer dat je cardio-oefeningen doet, verbrand je efficiënt calorieën en zul je dus ook echt gewicht verliezen. Iemand van ongeveer 95 kilo verbrandt in 60 minuten op een gematigd tempo trainen op een crosstrainer ongeveer 715 calorieën. Als dit ongeveer jouw gewicht is en je vijf dagen in de week traint, zonder dat je je calorie-inname verhoogt, kun je dus méér dan 1 pond per week kwijtraken.

Je brengt je spieren in vorm, maar niet de omvang

Door het trainen op de crosstrainer train je meerdere spieren in het boven en onderlichaam. Dit verhoogt je spiermassa, maar niet de omvang. Het zal natuurlijk wel je spieren in vorm brengen en je een slankere look geven. De belangrijkste spieren die je zult trainen zijn je bilspieren, quadriceps, hamstrings, de brede rugspier, de deltoidspier en de triceps.

Een metabolische lift

Hoewel het trainen op een crosstrainer slechts een kleine hoeveelheid spieren toevoegt, zal het je stofwisseling in rust enorm verhogen. Trainen veroorzaakt in het algemeen een hogere stofwisseling. Dit betekent dat je de hele dag door meer calorieën zult verbranden en dus zelfs wanneer je in bed ligt te slapen. Met een snellere stofwisseling houd je je benen en je kont zeker een maatje kleiner. Hoe hoger de intensiteit van de training die je doet is, hoe hoger je metabolisme zal worden. Een goede manier om dit te verhogen, is met behulp van een interval training. Als je aan de slag gaat op een crosstrainer, zorg dan ervoor dat je je snelheid afwisselt en dat je van langzaam naar snel en weer van snel naar langzaam werkt.

De weerstand van het apparaat

Crosstrainers zijn uitgerust met een instelling, waarmee je de weerstand kunt regelen. Het verhogen van je weerstand zal ervoor zorgen dat je spieren harder moeten werken, maar het zal ze dus niet groter maken. Dit zal ook ervoor zorgen dat de hoeveelheid calorieën die je verbrandt wordt verhoogd en dat je meer vet zult verliezen.

Bijkomende voordelen van het trainen op een crosstrainer

Het trainen op een crosstrainer zorgt ervoor dat je hartslag wordt verhoogd en dat je ook tijdens het sporten dieper moet ademen en meer zult zweten. Dit helpt allemaal om je hart en je longen te versterken. Je verbetert zo je aërobe capaciteit, waardoor je langer met een hogere intensiteit kunt trainen, zonder dat je buiten adem raakt. Je kunt dit allemaal doen zonder dat het effect op je gewrichten heeft.

Een krachttraining

Als je je benen en billen wel groter wilt maken, moet je een krachttraining doen. Kies voor oefeningen die alle spieren in het onderlichaam trainen zoals squats, deadlifts, leg extensions, leg curls en calf raises. Hiermee verzeker je jezelf dat je alle spieren volledig traint en hoe groter de weerstand is die je gebruikt, hoe intenser je je spieren zult trainen.

Klink nu snel hier op deze link om op crosstrainerinfo.nl/ een crosstrainer te kopen.

http://crosstrainerinfo.nl