Bedrijventrefpunt
Image default
Management

Wat doet een innovatiebureau?

Ga er maar aan staan. Je runt een bedrijf en moet daarnaast steeds rekening houden met de toekomst en innovaties. Je moet als ondernemer steeds dynamisch zijn en meebewegen, je ziet de wereld steeds digitaler worden en dat de behoefte van de klant anders wordt. Hoe blijf je in een dergelijke situatie creatief en hoe kun jij innovaties de baas? Simpel, door het inschakelen van een innovatiebureau.  

Creativiteit en leiderschap 

Meer dan ooit zijn leiderschap en creativiteit belangrijk voor ongeacht welke onderneming. Nu is het zo dat klanten centraal staan, dat er gewerkt wordt in een faalveilige omgeving waar geen ruimte is om fouten te maken en wordt lef en creativiteit niet altijd op waarde geschat worden. Het is echter zaak op een andere manier om te gaan met veranderingen en met innovatie. Geef leiding door in eerste instantie altijd een goede omgeving te creëren. Die omgeving moet veilig zijn. En een veilige plaats is een plek waar je mag falen en waar medewerkers de ruimte krijgen om zelf aan de slag te gaan.  

Meer onzekerheid 

Het is niet meer de tijd van de business case. Het is de tijd van innovatie, iets dat staat voor meer onzekerheid. Het is de tijd dat falen geaccepteerd wordt en dat je als leidinggevende ook je eigen falen bespreekbaar maakt. Het is in elk geval niet langer de tijd van de te rooskleurig berekende business cases. Het is wél de tijd om meer los te laten om zo meer grip te houden. Zorg dat de beperkingen die je hebt, juist voor vooruitgang zorgen Sta experimenteren toe en krijg door los te laten weer grip op het geheel. 

Het innovatiebureau helpt 

Het innovatiebureau helpt je bij dit proces. De tijd van brainstormen is in elk geval geweest, een meer gestructureerde aanpak is wat nu gevraagd wordt. Het innovatiebureau zal je helpen door gebruik te maken van nieuwe methoden als bijvoorbeeld design thinking en lean startup. Toegegeven, dat is even wennen, maar de resultaten zullen je zeer verrassen. En dat in positief opzicht. Schakel een innovatiebureau in en je bent weer leidend in het heden en klaar voor de toekomst.