Bedrijventrefpunt
Image default
Groothandel

Twee verschillende soorten tegels voor uw doe-het-zelf klus

Tegels zijn een ideaal materiaal voor klussers. U kunt er een muur mee transformeren en een vloer mee maken die een lange tijd mee zal gaan. Daarnaast kunt u een tegel gebruiken in allerlei situaties. Ze zijn namelijk geschikt voor muren, vloeren, vochtige ruimtes en voor binnen en buiten. Veel klussers houden ervan om met dit soort bouwmaterialen te werken, omdat ze niet erg duur zijn en het resultaat er zeker mag zijn. Wilt u tegels gaan plaatsen? Dan kunt u kiezen uit twee soorten.

Keramische tegels

Keramiektegels worden gemaakt van gebakken klei en dat wordt vervolgens afgewerkt met een laagje glazuur. Dit glazuur kan allerlei kleuren hebben, patronen laten zien, een reliëf hebben en kan in zowel glans als mat worden uitgevoerd. Het voordeel van dit type tegel is dat het goedkoop is en gebruikersvriendelijk. Daarnaast zijn deze tegels krasbestendig, onderhoudsarm en gaan ze erg lang mee. Bij Van Noort BV vindt u een groot assortiment tegels en bijbehorende bouwmaterialen, zodat u snel aan de slag kunt.

Natuurstenen tegels

Kiest u voor een tegel van natuursteen? Dan kiest u voor een natuurlijk materiaal. Hierdoor is geen enkele tegel hetzelfde en wordt uw muur of vloer dynamisch en levend. Natuursteen is ideaal voor gebruik buiten en binnen en u kunt er een luxe, landelijke, moderne en zelfs een industriële uitstraling mee bereiken. Natuursteen is wel erg prijzig en minder krasbestendig dan keramische tegels.

Veel keuze uit bouwmaterialen en tegels

De bouwmaterialen en gereedschappen die u nodig heeft bij het tegelzetten zijn ruimschoots aanwezig bij bouwmarkten en webwinkels. Kiest u daarom het soort tegel uit dat voor u het beste past en u kunt ook een mooie tegelmuur of -vloer gaan leggen. Als u goed voorbereid bent en u heeft een compleet stappenplan voorhanden, dan kunt u uw woning of tuin prachtig betegelen.