Bedrijventrefpunt
Image default
Groothandel

Goedkope Bierpullen

Goedkope bierpullen

Het drinken van bier staat deze week op de kaart. Nederland telt voor het eerst meer speciale bierbrouwers dan België. Vroeger kwam dit meer voor maar dat is zeker lang geleden. Waar komt deze populariteit vandaan?

Het drinken van bier gebeurd minder in disco’s maar meer in grand cafés. Deze cafés krijgen meer een authentieke uitstraling waardoor de bezoeker meer naar zijn drankje gaat kijken. De beleving van het biertje wordt anders. Kwaliteit staat nu hoger in het vandaal dan kwantiteit. Toch zijn er nog steeds plaatsen waar kwantiteit de boventoon voert.

Bierfeesten

Al ruim 200 jaar worden in Duitsland bierfeesten georganiseerd. De belangrijkste bierfeest in Duitsland wordt georganiseerd in München. München is de hoofdstad van de oktober Festen. 16 dagen lang wordt er in de biergarten een waanzinnig feest gevierd. Er is veel muziek eten en gezelligheid maar het belangrijkste element tijdens het feest is bier. Pils om precies te zijn. Hier gaat het de veelal mannen niet om de kwaliteit van het bier maar om de kwantiteit. Om zoveel mogelijk bier binnen te krijgen wordt het bier geserveerd in zogenoemde bierpullen. Vaak goedkope bierpullen.

Bierpul

Een bierpul is een groot bierglas met een handvat er aan. Ze zijn van aardewerk, glas of metaal. Speciale bierpullen zijn naast een handvat ook voorzien van een deksel. De meeste bierpullen zijn echter van glas. Dik glas om te voorkomen dat ze stuk gaan. Een bierpul heeft een inhoud van ongeveer een half liter. Daarnaast is het glas vaak voorzien een motief van de stad waar hij is gemaakt. Tegenwoordig worden er goedkope bierpullen gemaakt met symbolen van een feest waar deze wordt gebruikt of een speciale opdruk die door de maker is bedacht.

Bierglas

Elk type bier heeft zo zijn eigen glas. Vaak hebben de makers van het bier een speciale wens voordat het glas wordt ontworpen. Alles valt en staat met inschenken van het bier. Wat voor type bier is het, hoeveel alcohol enzovoort. Uiteindelijk moet het bier goed in het glas vallen en lang geconcentreerd blijven. Een biertje in een verkeerd glas, daarvan kan de smaak volledig verdwijnen. Dit kan er toe lijden dat uiteindelijk de kwaliteit van het biertje volledig teniet wordt gedaan door een verkeerd glas. In België zijn ze daar heer en meester in. Zij kennen als geen ander het belang van het juiste glas bij het juiste biertje. In Duitsland en Oostenrijk is dit minder van belang. Hier wordt veelal pils geschonken en daar zijn een aantal standaard glazen voor.

https://www.horecagoedkoop.nl/kantine