Bedrijventrefpunt
Image default
Groothandel

Om deze reden zijn PET flessen de toekomst als verpakkingsmateriaal

Steeds meer producten worden verpakt in PET flessen. Het gaat allang niet meer alleen om de bekende frisdrankflessen. Hier begon het ooit mee. Frisdrank werd tot die tijd in glazen flessen verkocht. Die waren loodzwaar om te sjouwen. Dat leverde niet alleen hoge transportkosten voor producenten op, maar ook de nodige ergernis bij consumenten. De flessen waren daarnaast ook nog eens behoorlijk kwetsbaar. Het is niet zelden voorgekomen dat zo’n fles spontaan ontplofte of viel waarna de glassplinters in het rond vlogen. Vandaag de dag is dat probleem gelukkig niet meer aan de orde. De PET fles is weliswaar niet onkwetsbaar, maar de schade die dat kan veroorzaken is niet te vergeleken met glaswerk. Een PET fles kan verschillende keren worden hergebruikt alvorens hij wordt vernietigd om opnieuw als grondstof te dienen voor gebruiksproducten.

Niet alleen limonade in de PET fles

Frisdrank met en zonder koolzuur wordt al vele jaren in een PET fles aangeboden. Maar steeds meer producten verruilen hun oude verpakking voor PET flessen. Denk bijvoorbeeld aan vruchtensappen. Tot voor enkele jaren alleen in pakken verkrijgbaar maar vandaag de dag ook in lichtgewicht en herbruikbare PET flessen. En dan zijn er natuurlijk nog de verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen zowel voor thuisgebruik als voor de industrie die in grote of kleine PET flessen worden verkocht. Al deze flessen zijn ideaal voor hergebruik of recycling tot nieuwe producten. Bij goed hergebruik en goede inzameling komt er zo veel minder afval op de afvalberg terecht.

Laat PET flessen produceren door een ervaren bedrijf

Als u PET flessen nodig heeft voor uw product dan laat u die natuurlijk maken door een bedrijf dat hier inmiddels ruime ervaring mee heeft. U kunt bij PET Power deze flessen laten maken volgens uw eigen wensen. Zij denken daarbij graag met u mee over een passende oplossing voor uw product. U vindt op de contactpagina informatie over de vertegenwoordiging van het bedrijf in Nederland. Dit bedrijf heeft inmiddels een internationale status opgebouwd en heeft wereldwijd duizenden klanten.