Bedrijventrefpunt
Image default
Groothandel

Silvent en de OSHA norm

Wie het merk Silvent en zijn producten kent, weet dat de Zweden zeer toegewijd zijn aan het reduceren van de risico’s van het werken met perslucht. Lang niet iedereen is zich bewust van deze risico’s. Er zijn internationale (en nationale) normen en bepalingen die bepalen wanneer en hoe er met perslucht gewerkt mag worden. Naleving en handhaving van deze bepalingen is zeker niet eenvoudig en er zullen genoeg plekken zijn waar het werken met perslucht niet aan de eisen voldoet.  Zo werken nog steeds veel mensen zonder veiligheidskoppeling voor perslucht. Een ding is echter zeker: met de producten van Silvent voldoet u altijd aan de (zeer strenge) eisen, waaronder die van de OSHA.

Silvent producten halen de norm van de OSHA ruimschoots

Wie met producten van Silvent werkt, is er te allen tijde van verzekerd dat de eisen en normeringen die in de OSHA zijn vastgelegd, ruimschoots worden gehaald. OSHA staat voor “Occupational Safety and Health Administration”. Dit is een Amerikaanse bepaling die dermate toonaangevend is dat deze ook elders in de wereld wordt toegepast. De OSHA stelt eisen aan het werken met onder andere persluchtpistolen. Wie werkt met perslucht, moet dit doen met een veilig persluchtpistool. Maar wat is “veilig” precies? De OSHA richt zich onder andere op veiligheid voor het milieu, het lichaam, de ogen en de geluidsproductie. Waar wordt gewerkt met grote krachten, treedt altijd verspilling op. Bij perslucht is het zo dat een bepaald gedeelte van deze lucht wordt verspild. Verspild wil zeggen dat de lucht niet in hoofdluchtstroom terecht komt. De producten van Silvent kunnen deze verspilling met tientallen procenten reduceren. Hetzelfde geldt voor het terugdringen van het geluidsniveau en het beschermen van lichaam en ogen omdat de luchtstroom bijzonder gecontroleerd (en vrij van turbulentie) is dankzij de unieke nozzels van Silvent. Een veiligheidskoppeling voor perslucht houdt de luchtdruk altijd constant. Door OSHA is onder andere bepaald dat gebruikers nooit met meer dan 2 bar directe luchtdruk in contact mogen komen.

KDS Advies verkoopt aanvullende veiligheid

Waar de producten van Silvent van zichzelf al bijzonder veilig zijn, verkoopt KDS Advies aanvullende veiligheid in de vorm van een veiligheidskoppeling voor perslucht, die lekken nog meer tegengaat en de druk reguleert. Een veiligheidskoppeling voor perslucht is een goedkope toevoeging en wordt altijd geadviseerd.