Bedrijventrefpunt
Image default
Gezondheid

Voor wie zijn voldoende vitamines van essentieel belang?

Het is natuurlijk voor iedereen van groot belang dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt en de meeste mensen krijgen ook altijd voldoende vitamines of mineralen binnen mits zij gezond en gevarieerd eten. Voor bepaalde groepen ligt dit iets anders waardoor zij een verhoogde hoeveelheid van vitamines nodig hebben en daarom extra supplementen moeten innemen.

Zwangere vrouwen hebben zonder twijfel een sneller tekort aan vitamines.  Indien je zwanger bent moet je sowieso al meer letten op wat je eet en drinkt. Voor de ontwikkeling van je baby is het natuurlijk van groot belang dat je zo gezond mogelijk eet.  Doordat je baby ook vitamines nodig heeft heb je een extra hoeveelheid aan dit product en vitamine B11 nodig.  Vitamine D kan je halen uit zonlicht en verder komt het alleen voor in dierlijke voeding, maar omdat het niet in grote hoeveelheden hierin terug te vinden kan het al snel zijn dat een zwangere vrouw hier een tekort aan heeft.

Vervolgens heb je ook nog de vegetariërs.  Omdat zij in de meeste gevallen geen vlees, vis of  vlees en vlees eten is de kans groot dat zij een tekort aan verschillende vitamines oplopen.  Omdat topvitamins terug te vinden is in vlees en vis is de kans essentieel groter dat je niet genoeg aan vitamine B12 binnenkrijgt.

De laatste groep die wij gaan bespreken zijn de topsporters. Naargelang de  sport die je uitoefent moet je zorgen dat je genoeg van  alle vitamines hebt en een verhoogde hoeveelheid aan bepaalde vitamines om je sportresultaten te optimaliseren.  Het regelmatig sporten zorgt voor een sterkere weerstand maar het extensief sporten heeft een omgekeerd effect waardoor je ervoor moet zorgen dat je genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt die instaan voor je weerstand. Vitamines die je helpen voor je weerstand te verbeteren zijn Vitamine C of D. 

http://www.topvitamins.nl/