Bedrijventrefpunt
Image default
Eten en drinken

Met koffietabletten je machine weer schoon

Met een koffiemachine in huis, wil je natuurlijk zonder zorgen genieten van heerlijke koffie. Je verwacht dan wel van je apparaat dat deze goede kwaliteit koffie levert en schoon is. De meeste koffiemachines hebben tegenwoordig een reinigingsprogramma ingebouwd. Zo word je koffiemachine onderhouden met de Koffie-tabletten.nl heel makkelijk.

 

Waarom de reinigingstabletten

De vetten uit koffiebonen kunnen zich op gaan hopen in de zetgroep en leidingen van je koffiemachine. Als je dit niet op tijd verwijderd kan er schimmel ontstaan. Schimmel is ongezond en dat wil je ook niet in je koffie hebben. Het zal de smaak van je koffie er ook niet beter op maken. Je neemt ook het risico dat je zetgroep kan vastlopen en daarom is het heel belangrijk om op tijd je koffiemachine te reinigen met Koffie-tabletten.nl.

 

Wanneer gebruik je Koffie-tabletten.nl

De regel is dat je ongeveer na 100 tot 150 kopjes koffie je machine moet reinigen, maar je kan dit ook standaard eens in de 3 weken doen. Dan weet je zeker dat je goed zit en hou je de schimmel uit je apparaat en koffie.

 

Een ingebouwd reinigingsprogramma

Bij elke koffiemachine zit een handleiding. Een koffiemachine met een ingebouwd reinigingsprogramma zal ook uit zichzelf aangeven wanneer hij gereinigd moet worden. Je stopt dat een reinigingstablet van Koffie-tabletten.nl en stopt deze in de opening van je koffiemachine. Het reinigingsproces zal vanzelf starten. Het kan zijn dat je de machine nog wel van tevoren moet spoelen zodat de koffie resten uit het apparaat verwijderd worden. Zo worden je leidingen ook weer schoon.

 

Handmatig je koffiemachine reinigen

Niet elke koffiemachine heeft een ingebouwd reinigingsprogramma. Als je dit handmatig moet doen, dan begin je met de zetgroep schoon te maken. Een tablet van Koffie-tabletten.nl kan je ondertussen oplossen in het waterreservoir van je koffiemachine. Daarna ga je, je koffiemachine handmatig doorspoelen. Zo komt alle vuil ook uit de uitloop en wordt alles schoon.

 

Online op zoek

Als je online op zoek gaat naar reinigingstabletten voor je koffiemachine dan kom je bij zoveel soorten uit, dat je niet meer weet wat je moet kopen. In de meeste koffiemachines mogen niet alle schoonmaakmiddelen gebruikt worden. Je wil ook niet dat de onderdelen van je machine schade oplopen. Je kan het beste voor reinigingsmiddelen kiezen van dezelfde fabrikant als je koffiemachine. Zo voorkom je dat de garantie vervalt als er in de toekomst nog wel een probleem ontstaan met je machine.

 

Reinigingstabletten en ontkalkingstabletten

Reinigingstabletten zorgen ervoor dat alle vuil en vet uit je koffiemachine verwijderd wordt, maar voor kalk gebruik je ontkalkingstabletten. Kalk is niet slecht voor je gezondheid, maar het zorgt er wel voor dat de smaak van je koffie achteruitgaat. Ook kan de koffie minder warm uit het apparaat komen en kunnen je leidingen verstoppen. Ontkalken met ontkalkingstabletten is dus ook erg belangrijk.

 

Niet besparen op onderhoud

Het beste is om niet te besparen op het onderhoud van je koffiemachine. Juist door je apparaat goed te onderhouden blijft deze goed werken en heb je er langer plezier van. Zo kan je elke dag gerust genieten van een heerlijke kopje koffie.