Bedrijventrefpunt
Image default
Entertainment

Een bedrijfsfeest organiseren: wat kan je doen?

Nu het personeel weer meer mag komen werken en alles weer een beetje terug begint te keren naar ‘normaal’, komen ook de personeelsfeesten weer om de hoek kijken. Of misschien wil je graag een bedrijfsfeest organiseren, gewoon omdat je blij bent dat jullie het met elkaar gered hebben om het bedrijf staande te houden. Wat de reden ook mag zijn, jij zoekt tips voor je bedrijfsfeest (anders was je dit niet aan het lezen, toch?). Gelukkig zit je dan hier goed, want die tips komen eraan!

  1. Sluit aan bij je bedrijfsfilosofie

Misschien heeft je bedrijf iets echt hoog in het vaandel staan. Dit kan het milieu zijn of bepaald ontwikkelingswerk. Maar ook iets heel anders als ‘vrouwenpower’, bijvoorbeeld. Om het laatste even als voorbeeld te nemen: sluit hier dan ook bij aan met je feest. Zo geef je het een extra dimensie. Bestaat jouw bedrijf uit vrouwelijke werknemers (en directie) en is dat echt het speerpunt van het bedrijf? Dan kan je toch eigenlijk niks anders dan kiezen voor vrouwelijke DJ’s?

  1. Zorg voor muziek

Om daar meteen op in te springen: muziek mag niet ontbreken! Een feest zonder muziek is eigenlijk gewoon geen feest. Of je nu kiest voor achtergrondmuziek, klassiek of juist lekkere dansmuziek: het bepaalt voor een groot deel de sfeer van het geheel. Een bedrijfsfestival organiseren doe je met een DJ, die weet waar hij mee bezig is. Huur je er dan ook nog een Volkswagenbusje bij, van waaruit de DJ draaien kan, dan heb je meteen een leuke sfeer te pakken!

  1. Lekker eten hoort er ook bij

De inwendige mens zal ook graag feest vieren. Geen enkel probleem want er is genoeg catering in te huren. Kost misschien iets meer, maar dan weet je wel dat het goed gebeurt én vooral ook: dan heb jij er verder geen omkijken meer naar. Zo voorkom je vervelende taferelen als jullie opeens zonder voorraad zitten of simpelweg ergens niet aan gedacht hebben. Daarbij: bij een groter bedrijfsfeest is het eigenlijk helemaal geen doen om het allemaal zelf in de hand te houden. Je kunt ook foodtrucks laten komen. Samen met de DJ bus zorg je dan echt voor een festivalsfeer!

  1. Ander entertainment

Naast muziek kan je zorgen voor nog meer entertainment. Een tafelgoochelaar is bijvoorbeeld een ideale entertainer voor dit soort dingen. Of wat dacht je van een clown, als er ook kinderen meekomen? Entertainment voor de kinderen is niet alleen leuk voor de kids, maar het zorgt er ook voor dat de ouders meer aan het feest hebben. Er zijn aanbieders die de kinderen onder hun hoede nemen en met ze aan de slag gaan!

  1. Biedt workshops aan

Wat een feest extra bijzonder maakt, is het aanbieden van workshops. Zo kunnen de gasten zich vermaken door lekker creatief bezig te zijn. Niets moet, want er zijn natuurlijk altijd mensen die liever alleen maar staan te kletsen. Workshops kunnen gegeven worden op allerlei terreinen. Sluit aan bij je bedrijf, of juist eens helemaal niet. En ook voor de kinderen kunnen leuke workshops gehouden worden.