Bedrijventrefpunt
Image default
Dienstverlening

Telefoonbatterij

Het straatbeeld van tegenwoordig wordt gedomineerd door smartphones. De samenleving kan niet meer zonder de zakcomputer. De officiele definitie voor een smartphone luid een telefoon met toegang tot internet en de mogelijkheid tot het instalerren van applicaties. Feitelijk is het een computer op zakformaat en bezit vier op de vijf Nederlanders een dergelijke telefoon. Onder welke steen nummer vijf ligt blijft een raadsel, maar deze is waarschijnlijk te jong of juist te oud voor een dergelijke telefoon. Smartphone fabrikanten zijn verwikkeld in een hevige concurrentiestrijd wat weer een enorme technologische groei veroorzaakt. Doordat de merken een ware wapenwedloop in de vorm van technologische verbeteringen houden gaat de kwaliteit van toestellen met reuzensprongen vooruit en is het einde nog lang niet in zicht.

Toch is de batterij niet zo hard meegevlogen als andere onderdelen van het toestel. In de begintijden van het mobiele tijdperk ging de accu soms zelf een week mee en tegenwoordig mag je blij zijn als je accu het een dag volhoud. Het grote verschil zit hem onder andere in het veel intensievere gebruik van het toestel en natuurlijk ook de krachtigere hardware van het toestel. De batterij heeft gelukkig wel een flinke sprong vooruit gemaakt doordat de manier van opladen veranderd is. Zo kan de batterij nu vaker opnieuw worden opgeladen zonder een noemenswaardig kwaliteitsverlies. Ook maakt het niet meer uit op welk moment je besluit je telefoon op te laden. Of je hem op 10% of 2 keer op 55% oplaad maakt praktisch geen verschil in de levensduur.

Mocht je batterij nou onverhoopt alsnog leeg raken en zonder energie komen te zitten is dat behoorlijk vervelend. Zeker op zakelijk gebied word er tegenwoordig van je verwacht dat je altijd bereikbaar bent. Geen paniek dan, je kan gewoon je telefoon doorschakelen naar een telefoonservice. Zo weet je dat je altijd bereikbaar bent. Een mooi voorbeeld van een telefoonservice is Bizziphone, waar getrainde medewerkers altijd klaar staan voor jouw bedrijf als jij even niet bereikbaar bent.

https://www.bizziphone.com/