Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Waar je op moet letten bij het solliciteren naar een logistieke vacature

Met de recente toename van online winkelen als gevolg van de pandemie, zijn veel bedrijven op zoek naar vacatures op hun logistieke afdelingen. Als je overweegt te solliciteren op een vacature voor logistiek medewerker, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. In deze blogpost vertellen we je waar je op moet letten bij een logistieke vacature, zodat je zeker weet dat het de juiste vacature voor jou is.

 

Locatie 

Eén van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden als je solliciteert op een logistieke vacature is de locatie van de baan. Op de website van, bijvoorbeeld, AB Werkt is hier gemakkelijk een onderscheid in te maken. Veel logistieke banen bevinden zich in bedrijfsterreinen aan de rand van de stad. Als je je niet prettig voelt bij lange reistijden of werken in afgelegen gebieden, dan is een baan in de logistiek misschien niets voor jou.

 

Ploegendiensten 

Een ander punt van overweging is het ploegenrooster. Bij veel logistieke functies moet je op ongebruikelijke uren werken; ook ’s nachts en in het weekend. Als je het niet prettig vindt om op ongebruikelijke uren te werken, dan zul je misschien naar een functie binnen een andere branche moeten kijken. 

 

Fysieke eisen 

Iets anders waar je rekening mee moet houden, zijn de fysieke eisen die de baan stelt. Bij veel functies in de logistiek moet je zware voorwerpen tillen en lange tijd op de been zijn. Als je lichamelijke beperkingen hebt waardoor je deze taken niet kunt uitvoeren, dan is het misschien beter om verder te gaan kijken.

 

Conclusie 

Voordat je solliciteert naar een baan in de logistiek, is het belangrijk om na te denken over de locatie van de baan, de ploegendiensten en de fysieke eisen van de functie. Als je je bij geen van deze zaken op je gemak voelt, dan is een baan in de logistiek misschien niet geschikt voor jou. Maar als je bereid bent om afwijkende uren te werken en het niet erg vindt om veel te lopen of zware voorwerpen te tillen, dan kan een carrière in de logistiek zeer de moeite waard zijn!