Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Verkoelingstips voor de warme zomer

 Het is zomer en de temperatuur lijkt elk jaar te stijgen. Bij zulke hoge temperaturen wil je natuurlijk zoveel mogelijk van het weer kunnen genieten, dus doe dat veilig. Blijf bijvoorbeeld altijd in goede conditie als u weg bent. Als je denkt dat je veilig bent en niet verbrandt op bewolkte dagen, dan heb je het mis. Als het bewolkt is, bereikt 95% van de ultraviolette straling nog steeds de aarde. Als je geen airconditioning hebt, geven we je tips om af te koelen.

Geen airco, maar toch verkoeld blijven

De frisse lucht van de ventilator kan een groot verschil maken. Het zorgt voor verkoeling en wordt bij hoge temperaturen je beste vriend. Plaats de ventilator in de buurt van een bron van koude lucht. ‘

’s Nachts is het buiten koeler dan de binnen. Daarom moet u een ventilator naast het open raam in de kamer plaatsen. Op deze manier blaast de ventilator koude lucht van buiten naar binnen.

Ontspanning én verkoeling

Wat is er beter dan jezelf onderdompelen in koud water in een constante hittegolf? Oververhit het zwembad niet. Heeft u een zwembad van aluminiumfolie of een inbouw zwembad? Als u het zwembad ’s nachts open laat staan, zal het water niet opwarmen en kan het afkoelen. Als de zwembadtemperatuur boven de 32 graden is, kan de metaalfolie van het zwembad worden aangetast. Bij warm weer is een andere truc in de zwembaden om extra chloor toe te voegen. Dit komt doordat de zon het chloor afbreekt. Heeft u dekking? Schakel vervolgens de warmtepomp in. Als het water circuleert, kan dit voorkomen dat het water oververhit raakt. Gebruik waterdichte zonnebrandcrème tijdens het zwemmen. Dit helpt om extra bescherming te bieden als je lichaam begint te zweten en als je gaat zwemmen. Ben je droog? Solliciteer dan opnieuw! Een waterdichte zonnebrandcrème betekent niet dat je beschermd bent tegen UV-stralen.

Heb je een inbouw zwembad en wil je de mogelijkheid om je bij het zwembad te kunnen douchen? Dan zijn solar douches iets voor jou! Deze worden door de zon opgewarmd en dit maakt ze dan ook milieuvriendelijk!

 

https://outathome.be/product-categorie/water/zwembaden/inbouw-zwembaden/