Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Drie tips voor het importeren en exporteren van producten

Importeren en exporteren is een interessante mogelijkheid om meer omzet te genereren. Echter is het van groot belang om een goede voorbereiding te treffen. Er komen namelijk allerlei ingewikkelde zaken bij kijken. In dit artikel geef ik drie tips voor het importeren en exporteren van producten. 

  1. Stel een plan op

Voordat de beslissing wordt gemaakt om te beginnen met importeren en exporteren van producten is het belangrijk om een export/import plan op te stellen. In zo’n plan worden alle factoren op een rijtje gezet om succesvol zaken te doen. Zo komt de logistiek aanbod, maar ook de financiën, wetgeving en juridische zaken. Op deze manier ben je goed voorbereid om te beginnen met het importeren en exporteren.

2. Regel de logistiek

Een belangrijke tips voor het importeren en exporteren van goederen is, regel op tijd de logistiek. Naast het huren of kopen van een opslagplaats moet je ervoor zorgen dat de producten niet lang opgeslagen hoeven te worden. Dit verlaagt de kosten van de huur, omdat er minder ruimte nodig is of de producten blijven minder lang liggen. Daarnaast zal de kans op derving afnemen en zullen de afboeking kosten lager worden. 

3. Kies het juiste transportmiddel

Er zijn drie verschillende transportmiddelen om producten te vervoeren. Dit kan door middel van luchtvracht, boot of met auto’s of vrachtwagens. De keuze van het transportmiddel is afhankelijk van verschillende factoren. De belangrijkste factor is de eindbestemming. Wanneer er handel gedreven wordt met landen buiten de Europa is het al noodzakelijk om te kiezen voor luchtvracht of voor een boot. Een belangrijke factor is de levertijd. Over het algemeen is het vervoer door luchtvracht het snelst. Echter zijn de kosten hiervoor vaak ook het hoogst. Probeer daarom zo goed mogelijk te plannen. Door vooruit te plannen voorkom je dat er extra kosten gemaakt moeten worden om het sneller geleverd te krijgen. 

Wil je graag de import en export van jouw producten uitbesteden? Dan is het mogelijk om een expediteur Rotterdam in te schakelen. Hij of zij regelt het gehele proces in samenwerking met jou.