Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Stoppen doorgeslagen? Doorloop de volgende stappen!

 

Zijn de stoppen in uw woning doorgeslagen? Wat vervelend! Heeft u zelf ervaring met elektra en weet u zeker dat u dit op professionele wijze kunt oplossen? Dan kunt u dit eventueel zelf oplossen. De meeste mensen hebben geen ervaring met elektra. Het is daarom de beste keuze om een professionele elektricien in te schakelen als de stoppen in uw woning zijn doorgeslagen. Woont u in Nieuwegein en omstreken? Schakel dan Elektricien Nieuwegein in! 

Doorgeslagen stoppen

Als de stoppen in uw woning zijn doorgeslagen is de stroomvoorziening in de sommige ruimtes in uw woning geblokkeerd. Dit kan ontstaan door verschillende oorzaken. Het kan bijvoorbeeld gebeuren door een kortsluiting of overbelasting in de groep waaraan deze stop is gekoppeld. Doorgeslagen stoppen komen veel vaker voor in wat oudere woningen. Oudere woningen zijn voorzien van een meterkast met losse stoppen. In nieuwbouwwoningen wordt er gebruikt gemaakt van een automaat. Bij een automaat is het grote voordeel dat dit veel sneller kan worden opgelost.

Wat kan ik doen bij doorgeslagen stoppen?

Om er zeker van te zijn dat u met doorgeslagen stoppen te maken heeft kunt u het volgende stappenplan volgen. 

 

Stap 1: Zorg ervoor dat alle stekkers van elektrische apparaten die op de groep met de gesprongen stop zijn aangesloten uit het stopcontact zijn.

 

Stap 2:  Vervang de gesprongen stop. Dat doet u eenvoudig door de groep in de meterkast uit te draaien. Nu kunt u eenvoudig een nieuwe stop in de groep draaien.  

 

Stap 3: Activeer de stroomvoorziening voor de groep. En wacht vervolgens enkele minuten, waar de stroomtoevoer actief blijft. Bevindt de oorzaak van de doorgeslagen stoppen zich in een van de elektrische apparaten.

 

Stap 4: Om te kijken of de stroomvoorziening blijft werken, steekt u de stekker van de apparaten stuk voor stuk in het stopcontact. Schakel deze in.

 

Stap 5: Is er nog steeds sprake van een doorgeslagen stop nadat u de stekker van een apparaat in het stopcontact heeft gestoken? Dat heeft u het probleem gevonden! Het is nu van belang dat u het elektrische apparaat vervangt om nieuwe storingen te voorkomen.

 

Hulp nodig?

Als u hulp nodig hebt bij het oplossen van doorgeslagen stoppen kunt u ten alle tijden Elektricien Nieuwegein inschakelen. Elektricien Nieuwegein zal u helpen met al uw problemen omtrent elektra. De professionele elektriciens van Elektricien Nieuwegein zullen uw problemen zo snel, zo veilig en zo precies mogelijk voor u oplossen. De beste keuze die u kunt maken is om een elektricien zoals deze in te schakelen!