Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Inhuren van de partij Zicht Online

Om de vraag “Wat is een webontwikkelaar” te beantwoorden, moeten we eerst kijken naar wat een webontwikkelaar doet en hoe hij dat doet.

Een webontwikkelaar of programmeur is iemand die een webdesign – dat is gemaakt door een klant of een ontwerpteam – in een website omzet. Dat doen ze door regels en regels ingewikkelde code te schrijven, in verschillende talen. Webontwikkelaars hebben een vrij moeilijke taak, omdat ze in wezen een taal moeten nemen die we begrijpen, zoals het Engels, en deze moeten vertalen naar een taal die een computer begrijpt, zoals Python of HTML.

Zicht Online is een full service internetbureau uit Rotterdam.

Zoals u zich kunt voorstellen, kan dit veel tijd en moeite kosten en vereist dit een ingewikkeld begrip van de verschillende programmeertalen en hoe ze worden gebruikt. Verschillende soorten ontwikkelaars zijn gespecialiseerd in verschillende gebieden, wat betekent dat grote webprojecten meestal een samenwerking zijn tussen verschillende ontwikkelaars.

Welke soorten webontwikkelaars zijn er?
Helaas heeft de vraag “Wat doet een webontwikkelaar?” niet één eenvoudig antwoord. Zoals hierboven vermeld, zijn er een aantal verschillende soorten webontwikkelaars, die zich elk richten op een ander aspect van de creatie van een website.

De drie belangrijkste typen ontwikkelaars zijn front-end, back-end en full-stack. Front-end ontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor de delen van een website die mensen zien en waarmee ze communiceren, back-end ontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor de achter de schermen code die bepaalt hoe een website laadt en draait, en full-stack ontwikkelaars doen een beetje van alles.

Hieronder wordt dieper ingegaan op de drie belangrijkste typen webontwikkelaars en wat ze doen:

Zicht Online is een full service internetbureau uit Rotterdam.

Front-Eind ontwikkelaar
Een front-end ontwikkelaar is iemand die het websiteontwerp van een klant of ontwerpteam overneemt en de code schrijft die nodig is om deze op het web te implementeren. Een fatsoenlijke front-end webontwikkelaar zal vloeiend in ten minste drie programmeertalen – HTML, CSS en JavaScript – kunnen werken.

HTML stelt hen in staat om inhoud toe te voegen aan een website, terwijl ze deze kunnen opsplitsen in koppen, paragrafen en tabellen. CSS laat een fatsoenlijke ontwikkelaar de inhoud in een fatsoenlijke stijl ontwikkelen en dingen zoals kleuren, maten en randen veranderen. JavaScript maakt het mogelijk om interactieve elementen op te nemen, zoals drukknoppen. We zullen later meer in detail ingaan op deze talen.

Dus, wat doen webontwikkelaars als ze aan de voorkant van een website werken?

Zij zorgen ervoor dat alle inhoud die nodig is voor de website duidelijk, zichtbaar en op de juiste plaats te vinden is. In sommige gevallen hebben front-end ontwikkelaars ook de mogelijkheid om inhoud te schrijven, zodat ze de inhoud voor de website kunnen maken terwijl ze gaan.
Zij zorgen ervoor dat de juiste kleuren op de juiste plaats staan, vooral wat betreft tekstkleuren, achtergrondkleuren en kopteksten. Enkele van de beste front-end ontwikkelaars zijn ook zeer goede ontwerpers, waardoor ze de dingen kunnen aanpassen terwijl ze gaan.
Zij zorgen ervoor dat alle uitgaande links correct zijn geformatteerd, dat alle knoppen goed werken, en dat de website reageert en aantrekkelijk is. Mobiel ontwerpen is meestal een groot deel van de taak, terwijl het ook belangrijk is om ervoor te zorgen dat een website correct wordt weergegeven op alle webbrowsers.
Zoals u kunt zien, is het antwoord op de vraag “Wat is een webontwikkelaar” zeker niet eenvoudig. Zelfs front-end ontwikkelaars hebben het moeilijk, en dit is waarschijnlijk de eenvoudigste van de drie soorten ontwikkelingen om te leren.

Back-End ontwikkelaar
Hoewel het lijkt alsof front-end ontwikkelaars een moeilijke taak hebben om ervoor te zorgen dat een website er goed uitziet, goed werkt en de juiste inhoud bevat, hebben back-end ontwikkelaars het veel erger. Terwijl front-end ontwikkelaars verantwoordelijk zijn voor de client-side programmering, hebben back-end ontwikkelaars te maken met de server-side.

Dit betekent dat ze de code en programma’s moeten maken die de server van de website, databases en alle toepassingen die deze bevat, van stroom voorzien. Het belangrijkste als back-end ontwikkelaar is de mogelijkheid om een schone, efficiënte code te kunnen maken die zo snel mogelijk doet wat u wilt. Omdat de snelheid van de website een belangrijke overweging is als het gaat om zoekmachine optimalisatie (SEO), is het een grote factor bij de ontwikkeling van de back-end.

Back-end ontwikkelaars gebruiken een breed scala aan verschillende server-side talen om ingewikkelde programma’s te bouwen. Enkele van de meest populaire talen die gebruikt worden zijn PHP, Python, Java en Ruby. JavaScript wordt ook steeds meer verspreid als een back-end ontwikkelingstaal, terwijl SQL wordt vaak gebruikt voor het beheren en analyseren van gegevens in website databases.

Aangezien verschillende websites verschillende behoeften hebben, moet een back-end ontwikkelaar flexibel zijn, in staat zijn om verschillende programma’s te maken, en ze moeten absoluut een duidelijk, diepgaand begrip hebben van de talen die ze gebruiken. Dit is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat ze met de meest efficiënte methode kunnen komen om het vereiste programma te creëren en er tegelijkertijd voor te zorgen dat het veilig, schaalbaar en gemakkelijk te onderhouden is.

Full-Stack ontwikkelaar
Als u op zoek bent naar een snel en eenvoudig antwoord op de vraag “Wat is een webontwikkelaar?”, dan is een full-stack ontwikkelaar waarschijnlijk de cl

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

https://zicht.nl