Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Je kantoorinrichting verbeteren? Bekijk hier hoe je dit doet

 Het opzetten van een goed uitgebalanceerd kantoor kan een ontmoedigende taak zijn (denk aan creativiteit, productiviteit en bruikbaarheid). Professionals en business design consultants zijn er natuurlijk niet voor niets. Maar met enkele tips kan je jouw kantoorinrichting veranderen, zelfs zonder dat het heel veel geld hoeft te kosten.

Voeg planten toe

Veel groen heeft bewezen gezond voor ons te zijn, ons te helpen ontspannen en zo de kantoorproductiviteit te verbeteren. Planten brengen bijvoorbeeld meer frisse lucht in je kantoor, wat bijdraagt ​​aan een goede werkomgeving. Het is daarom aan te raden om voldoende planten op kantoor toe te voegen. Overdrijf natuurlijk niet. U wilt geen volledig door planten overwoekerd kantoormeubilair. Maar mooie grote planten hier en daar geven een fijne sfeer en zijn gezond. 

Personaliseer ieder bureau

Laat alle werknemers zijn of haar bureau personaliseren. Dit kan met foto’s en accessoires. Denk aan foto’s van familie, huisdieren, vakanties, etc. Of vraag ze bijvoorbeeld om de hoeken en muren van hun kantoor te versieren met prachtige muurschilderingen uit landen waar ze zijn geweest. Op deze manier geeft het medewerkers een gevoel van veiligheid en ontspanning. Dit maakt mensen meer ontspannen en bevordert een goede werkomgeving. 

Nieuwe kleuren

Een nieuwe verflaag doet wonderen voor het kantoor. Het is gemakkelijk te doen, vaak niet erg duur, en het is een leuke tijd om iedereen op kantoor te krijgen. Wil je meer creativiteit en personalisatie? Kies dan voor een mooie muurschildering. Dat kan je doen van je personeel of een creatieve uiting die goed bij jouw bedrijf past. 

Op kantoor wordt er vaak gekozen voor symmetrie, 3 bureaus rechts dan ook 3 links. Wat enerzijds begrijpelijk is, want dit geeft rust. Maar het kan ook erg saai zijn. Zeker als je behoefte hebt aan een creatievere werkomgeving. Dan kun je misschien kiezen voor een creatiever interieur, zoals vintage of kleurrijke elementen, maar ook voor een interieur dat past bij je kantoorinrichting.