Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

manukahoningdokter.nl

manukahoningdokter.nl

Manuka Honing, geprezen vanwege de sterkste antibacteriële eigenschappen, wordt al generaties lang gebruikt voor kwalen, waaronder wonden, keelpijn, tandpijn, tandvleesaandoeningen, maaggezondheid en nog veel meer. Hoewel niet alle honing Manuka Honing is, zijn er veel certificeringscriteria om te verzekeren dat het uit Nieuw-Zeeland leveren. Manuka Honing is een soort monoflorale honing, wat betekent dat alleen de Manuka-bloem dient als de bron van de nectar voor de honing.

manukahoningdokter.nl

Aan de andere kant wordt multiflora-honing gemaakt van de nectar van verschillende bloemen. Dit geeft aan dat het is gecombineerd door de verwerkingsfaciliteit, of door bijen die van bloesem naar bloei gaan. Tot voor kort was er geen universele test om te bepalen wat “echte” Manuka Honing was, wat twijfels en misverstanden opriep over de herkomst van dit veelgeprezen superfood. Ben jij opzoek naar echt Manuka Honing? Neem een kijkje op onze website manukahoningdokter.nl

Vanwege de krachtige antibacteriële eigenschappen van actieve stoffen zoals methylglyoxal, onderscheidt Manuka Honing zich van andere honing. De bloem Leptospermum scoparium of de Manuka-struik, die beide endemisch zijn in Nieuw-Zeeland, worden bestoven door bijen om de Manuka Honing te produceren. Behalve dat hij slechts twee tot zes weken per jaar bloeit, groeit de Manuka-bloesem alleen in afgelegen gebieden van Nieuw-Zeeland, waardoor het oogsten moeilijker en duurder wordt.

manukahoningdokter.nl

Neem eenmaal per dag 1 tot 2 eetlepels om uw gezondheid onder controle te houden. Voor zweren of keelpijn, neem twee tot drie keer per dag twee eetlepels. Manuka Honing moet worden opgelost in speeksel voordat het voorzichtig wordt ingeslikt, zodat de honing zijn magie op de pijnlijke plekken kan werken. Als het enigszins mogelijk is, wacht dan 15 minuten (na het innemen van honing) voordat je water drinkt, zodat de honing op de aangetaste plekken kan blijven werken zonder weggespoeld te worden.