Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Oog laseren wat kost dat?

Wil je niet meer gebruik maken van brillen en geen lenzen meer indoen, dan is er altijd nog de optie om te kiezen voor ooglaseren. Tijdens zo een laserbehandeling worden refractieafwijkingen zoals verziendheid, bijziendheid of cilinderafwijking op een systematische gecorrigeerd. Tijdens een ooglaserbehandeling ervaar je 0% pijn, omdat je oog verdoofd wordt met oogdruppels. Er zijn verschillende soorten ooglaserbehandelingen. In deze blog vertellen we je hoeveel je zal moeten betalen voor een ooglaserbehandeling. 

Verzekering om de kosten te dekken

Voordat we de kosten voor een ooglaserbehandeling onder de loep nemen is het goed om eerst stil te staan bij de dekking van een verzekering. Standaard is het zo geregeld dat indien je vergoed wil worden voor de kosten van een ooglaserbehandeling, je aanvullende verzekering hiervoor nodig hebt. Sommige verzekeraars scheppen namelijk de mogelijkheid om je gedeeltelijk te vergoeden voor een ooglaserbehandeling. Hoe hoog de vergoeding is hangt sterk van geval tot geval af. Je kunt uitgaan van een bedrag van tussen de 100 en 750 euro. Daarom is het enorm belangrijk dat je de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijkt. Wat je wel in acht moet houden is dat geen enkele verzekeraar de kosten voor een ooglaserbehandeling voor de volle 100% dekt. 

Opbouw van de kosten van een ooglaserbehandeling

Een ooglaserbehandeling omvat een ingreep die operatief van aard is. Een operatiekamer, waar zo een ingreep gedaan wordt, dient aan alle eisen en certificering te voldoen. Dit gedeelte wordt streng gecontroleerd door de desbetreffende instanties. Daarnaast is het ook goed om te weten dat de aanschaf en het onderhouden van de ooglaserapparatuur enorm duur is. Om een indicatie hiervan te geven kun je denken aan machines die een aanschafwaarde hebben van tussen de € 600.000,- tot € 1.000.000,-. Daarnaast moet je je bedenken dat er tijdens een behandeling specialistische kennis nodig is van artsen en medische assistenten om je behandeling op een correcte manier uit te voeren. Al deze aspecten zorgen ervoor dat een ooglaserbehandeling niet bepaald aan de lage kant ligt. Aan de andere kant is het zo dat zonder een bril door het leven gaan, een onbetaalbaar gevoel bij mensen teweeg kunnen brengen. 

De kosten voor een ooglaseren in 2022

Ben je van plan om een laserbehandeling te ondergaan dan moet je je voorbereiden op een prijs van tussen de € 700,- en € 2000. Hoe hoog de kosten precies zullen zijn hangt van meerdere factoren af. Bij welke kliniek je je aanmeldt is een van de factoren die uitmaken hoe hoog de kosten van een laserbehandeling zullen uitvallen. Voordat je voor een bepaalde ooglaserbehandeling kiest kun je eerst een gesprek aangaan met je oogarts. Die kan je het best adviseren voor welke behandeling je kunt kiezen. Hierdoor werk je alle twijfels weg omtrent een laserbehandeling.