Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Hoe kunt u meer geld overhouden voor leuke dingen

Iedere maand zijn we een hoop kwijt aan onze vaste lasten, daarnaast probeert u nog wat te sparen en gaat er nog wel eens wat kapot. Uiteindelijk moet er ook nog wat overblijven voor de leuke dingen. Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk te besparen op uw vaste lasten. Veel mensen zijn hier namelijk veel te veel geld aan kwijt. Dat is zonde en helemaal niet nodig want besparen is ontzettend simpel, u moet alleen wel goed opletten. Wij willen u hier graag bij helpen zodat u ook meer geld kan overhouden voor de leuke dingen. Daarom hebben we een aantal tips op een rijtje gezet.

Maak een financieel overzicht

De meeste mensen kennen het wel; er wordt geld op uw rekening gestort en voordat u het weet is het alweer op. Maar waar heb ik het eigenlijk aan uitgegeven denkt u dan. Veel uitgaven waren waarschijnlijk helemaal niet nodig. Het is daarom slim om af en toe eens op een rijtje gezet waar u uw geld allemaal aan uitgeeft. Als u dit duidelijk heeft, ziet u waarschijnlijk dat u op verschillende dingen behoorlijk kan besparen. 

Energierekening

Bijna alle Nederlanders betalen meer een hun energieleverancier dan eigenlijk nodig is. Besparen op uw energierekening is heel makkelijk. Zorg in eerste instantie voor een zuinige cv-ketel, van ATAG bijvoorbeeld. Heeft u hier niet genoeg geld voor? U kunt ook een cv-ketel huren. Let daarnaast goed op dat u de thermostaat niet onnodig vaak of hoog aan heeft staan. Op jaarbasis kunt u waarschijnlijk tot honderden euro’s besparen.

Boodschappen

Een van de dingen waar u iedere maand een hele hoop geld aan kwijt bent zijn de boodschappen. Vooral als u boodschappen moet doen voor een heel gezin lopen de kosten snel op. Het voordeel is wel dat u ook flink kunt besparen op boodschappen. Er zijn zo vaak aanbiedingen, let hier goed op en sla gelijk wat extra in als iets in de aanbieding is. Net als bij de energierekening is een besparing van honderden euro’s goed te doen.

Vergelijken aan overstappen

De krant, uw mobiel, het internet en tv pakket, het zijn allemaal dingen waar u iedere maand veel geld aan kwijt bent. Door regelmatig de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken en over te stappen, kunt u veel geld besparen. Een voordeel is dat het ontzettend makkelijk is, u kunt dit namelijk gewoon online doen. Ook als u nu een goedkoop abonnement heeft zult u regelmatig moeten vergelijken. De prijzen van verschillende aanbieders en bedrijven wisselen namelijk om de zoveel tijd. Houd alles dus goed in de gaten en zorg dat u niet teveel betaald.