Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Hier moet je op letten bij het afsluiten van een nieuw telecom-abonnement

Na de standaard termijn van 12 maanden gaan veel mensen weer op zoek naar een nieuw abonnement voor hun internet en televisie. Dat is ook logisch, aangezien je met het afsluiten van een nieuw abonnement vaak kunt profiteren van een aantal voordelen die je niet krijgt als je je oude abonnement behoud. Zo krijg je soms gratis zenders, een mooi cadeau, of de eerste paar maanden gratis. Daardoor kan het echter behoorlijk lastig worden om te bepalen welk van deze abonnementen nou het goedkoopst is op jaarbasis. Behalve reviews lezen en vragen stellen aan je naasten kun je zelf ook internet en tv vergelijken  

Zoek uit wat je nodig hebt

Voordat je gebruik kunt maken van een vergelijkingssite zul je eerst moeten gaan kijken wat je nodig hebt. Er zijn namelijk een aantal factoren die invloed hebben op de prijs van je uiteindelijke abonnement. Wil je bijvoorbeeld een vaste telefoonlijn in huis hebben? En hoe snel wil je dat je internetverbinding is? Welke snelheid je nodig hebt is bijvoorbeeld weer afhankelijk van het aantal mensen in je huis: je kunt je voorstellen dat een samenwonend stel veel minder internet gebruikt dan een gezin met 3 kinderen die de hele dag op hun telefoon bezig zijn! 

Zoek alles uit voor je instapt

Wanneer je weet wat je allemaal zou willen van je nieuwe abonnement is het betrekkelijk eenvoudig om gebruik te maken van een prijsvergelijker. Je voert de benodigde gegevens in, en krijgt vervolgens een lijst van abonnementen. Vaak zijn de abonnementen die bovenaan de resultaten staan het goedkoopst, maar je kunt ze meestal ook filteren op bijvoorbeeld beste beoordeling of snelste levering. Uit deze lijst kun je vervolgens gemakkelijk een keuze maken voor je gewenste abonnement, en deze direct afsluiten op de site van de provider! 

Waarom zie ik maar een aantal opties? 

Het zal je echter misschien opvallen wanneer je gebruik maakt van een website als Internet2you.nl dat niet alle verschillende telecomproviders die je kent in de lijst naar voren komen. Dat komt omdat niet alle providers door het hele land leveren: zeker wanneer je in een dorp of in de provincie woont heb je een grote kans dat je slechts enkele verschillende aanbiedingen ziet. Ook kan het zijn dat de provider geen abonnement heeft dat voldoet aan de voorwaarden die jij hebt gesteld, bijvoorbeeld omdat je internet met glasvezel wilt. 

Kijk verder dan je neus lang is 

Toch is het ook een goed idee om naast een prijsvergelijker ook te kijken naar andere opties die je hebt. Het kan namelijk zo zijn dat je recht hebt op bepaalde kortingen die je niet te zien krijgt op de prijsvergelijker, bijvoorbeeld omdat je energiecontract of telefoonabonnement bij dezelfde provider is afgesloten. Ook hiermee kun je vaak een hoop geld besparen, dus je kunt het best gebruik maken van alle opties die je hebt om zo het abonnement dat je wilt voor de laagste prijs te vinden!