Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Ben jij een ochtend persoon of niet?

Je bent het of je bent het niet, een ochtend persoon. Wanneer je het bent heb je geluk gehad, je zult er nog veel hebben in je leven. Voor werk moet je meestal ook op tijd opstaan, dit gaat makkelijker wanneer je een ochtendpersoon bent. Wat vooral gevaarlijk is, is een ochtend persoon en geen ochtend persoon bij elkaar zetten. Wanneer de blije vroege vogel begint te praten zal de anders waarschijnlijk nog chagrijniger worden.

  

Hoe wordt je een ochtend persoon

Het begint met niet meer op kijken tegen de ochtend, ook al is dit moeilijk. Daarna even een kopje koffie drinken in alle rust. Wat je wakker maakt en ook nog eens lekkerder is, is je eigen koffie maken door je bonen zelf te malen met een koffiebonenmaler. Wanneer je geen koffie persoon bent drink je een glas water, wel ijskoud. Je lichaam heeft gemiddeld 28 dagen nodig om te wennen aan een nieuwe gewoonte, het zal dus sowieso nog een maand zwaar zijn om op tijd op te staan. Maar daarna sta je waarschijnlijk zonder probleem vroeg op.  

 

Maak het jezelf makkelijk

Vroeg opstaan is de meest effectieve manier om je dag goed te beginnen. Het vrijmaken van tijd voor jezelf om je te concentreren op je eigen prioriteiten en een moment van rust creëren, zal je helpen om je energie niveau te laten stijgen en je een goed gevoel geven voor de rest van de dag. Een goede training voor jezelf kan zijn om iedere week 10 minuten eerder op te staan. Dit zal ervoor zorgen dat je lichaam rustig en gelijkmatig kan wennen aan je nieuwe ritme.

https://www.vdnkitchen.nl/pages/koffiebonenmaler