Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Te hoge luchtvochtigheid op kantoor leidt tot lichamelijk klachten. Zo los je het op.

Vochtproblemen komen niet alleen voor bij woningen, maar ook bedrijven hebben ermee te maken. Of beter gezegd, kantoorpanden. Deze vochtproblemen laten zich vertalen naar een te hoge luchtvochtigheid op kantoor. Dit is schadelijk voor het kantoorpand en het interieur, maar erger is het voor de medewerkers. Een vochtige werkplek is namelijk een grote veroorzaker van gezondheidsklachten.  

De schadelijke gevolgen van vocht op kantoor

Een gezond kantoor heeft een luchtvochtigheid van tussen de 40 en 60%. Medewerkers voelen zich dan het prettigst en functioneren dan het bete. Maar wanneer een kantoor te vochtig wordt, heeft dit direct invloed op het menselijke gestel. Dit leidt tot huidirritaties, benauwdheid, chronische verkoudheid en dergelijke. In het meest vervelende geval blijft een werknemer ziek thuis. Dit is niet prettig voor de persoon zelf, maar het kost de onderneming natuurlijk ook onnodig geld.

De oorzaak van al dit leed is dat schimmels en ongedierte zich gaan nestelen in deze vochtige omgeving. En dit leidt tot de zojuist genoemde kwalen. Om dit te voorkomen is een gezonde luchtvochtigheid op kantoor nodig. Ventilatie is dan essentieel. Gelukkig beschikken de meeste modern kantoorpanden over luchtventilatesystemen. Maar wanneer deze systemen niet goed onderhouden worden, of dat er sprake is van constructiefouten aan het gebouw, zelfs overgeïsoleerd zijn, dan vergroot dit de kans op vochtproblemen.

Hoe constateer je vochtproblemen?

Merk je als werknemer dat de lucht vochtig is, een muffe lucht en permanent condens op de ramen, dan is er sprake van een te hoge luchtvochtigheid. Om dit direct een halt toe te roepen, leg je een verzoek in bij je (facilitair) manager om de luchtvochtigheid te laten controleren. Schrijver Systeem is al meer dan 40 jaar vochtexpert en kan dit soort vochtproblemen, en de oorzaak ervan, snel lokaliseren. Vervolgens zal er gekeken moeten worden wat de beste oplossing is om het vochtprobleem te verhelpen en de luchtvochtigheid op het kantoor te herstellen. Dit varieert van het laten reinigen van het luchtsysteem tot en met het plaatsen van muurelementen die zorgen voor een permanente toevoer van frisse lucht.

Vochtproblemen op kantoor? Kies voor Schrijver Systeem Vochtbestrijding

Vertoont jouw kantoorpand signalen van teveel vocht? Het Schrijver Systeem is een slimme oplossing om dit permanent op te lossen. Met in de buitenmuur aangebrachte prefab-elementen wordt overtollig vocht afgevoerd. Voor altijd! De werking is voor 100% gebaseerd op natuurlijke luchtstromingen. Reken af met een te hoge luchtvochtigheid op kantoor en vraag om de gratis offerte vochtbestrijding van Schrijver Systeem.

 

https://schrijversysteem.nl/