Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Afscheid collega? Met deze kunstgeschenken maak je dat onvergetelijk

Er zijn enkele momenten waarop je een geschenk nodig hebt waar mee je een onvergetelijke indruk achterlaat en een afscheid collega is daar een heel goed voorbeeld van. Je wilt met één geschenk waardering uitspreken, iemand bedanken en succes wensen en dat is niet gemakkelijk om te realiseren. Een collega die met pensioen gaat en waar je lange tijd mee hebt samengewerkt heeft een belangrijk deel van je leven uitgemaakt en dat wil je uitspreken. Daarom hebben we hier drie ideeën voor je op een rijtje gezet van hoe je met kunst het cadeau vindt voor een onvergetelijk afscheid van je collega.

 

1.  Een bronzen beeld voor het afscheid collega

Al sinds de 3e eeuw voor Christus worden bronzen beelden gemaakt voor het overbrengen van een boodschap of een overtuiging. Het is dan ook erg passend om dit ook bij het afscheid van je collega te gebruiken. Brons is een corrosiebestendig materiaal dat lang meegaat en waarmee je collega dus vele jaren wordt herinnerd aan de fijne samenwerking en de tijd bij je bedrijf. En dat niet alleen door hem of haar zelf, maar door iedereen die het beeld ziet en de komende generaties. Een mooi beeld in de tuin is tijdloos en zal ook in de toekomst nog uitgebreid worden bewonderd. Geef een bronzen beeld bij het afscheid van je collega en deze wordt de rest van zijn of haar leven herinnerd aan de tijd van jullie samenwerking.

 

2.      Een schilderij

Een ander gepast kunstgeschenk voor het afscheid van een collega is een schilderij. Er worden nog steeds schitterende schilderijen gemaakt door Nederlandse kunstenaars en schilderen zit ons in het bloed. Het voordeel van een schilderij is dat je het precies kunt laten aansluiten bij de smaak en het interieur van degene die het ontvangt. De kleuren, de stijl en het onderwerp zijn allemaal variabel en stem je deze goed af, dan geef je iemand een onvergetelijk cadeau dat perfect in de woning past. Het heeft een boodschap, een verhaal en kan vele jaren met trots worden getoond. Kies je schilderij voor het afscheid collega goed uit en deze kijkt hier vele jaren met plezier op terug.

 

3.      Een gebruiksvoorwerp

Je hoeft natuurlijk niet alleen kunst te geven in de vorm van een beeld of een schilderij. Tijdens het afscheid van je collega kun je ook een gebruiksvoorwerp cadeau geven. Deze heeft dan niet alleen een visuele en sentimentele waarde, maar ook een functie. Er worden verschillende gebruiksvoorwerpen gemaakt van aardewerk en bij een pottenbakker zal je dan ook schitterende kunstvoorwerpen tegenkomen. Ook sieraden zijn voorbeelden van kunst waar je iets mee kunt en waar veel mensen bijzonder veel waarde aan hechten. Zelfs een pen waarin je een boodschap laat graveren kan door een kunstenaar worden ontworpen.

 

Een onvergetelijk afscheid

 

Met een kunstvoorwerp als geschenk maak je het afscheid van je collega onvergetelijk. En Nederland staat bekend om de schitterende kunst die in ons land is geproduceerd. Je vindt vast een mooie galerij waarbij je vast een kunstvoorwerp vindt voor een onvergetelijk afscheid.