Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Tips voor het omgaan met mollen in je achtertuin

Wanneer je in het bezit bent van een mooie tuin waar je veel tijd en moeite in steekt, zijn mollen niet altijd je beste vrienden. Ze vernielen je gras en eten aan je planten, wat ze niet de meest aangename gasten in je tuin maakt. Vandaar dat het handig is om te weten op wat voor manieren je deze ongewenste gasten buiten je terrein kan houden. In deze tekst leer je hoe je het beste om kunt gaan met mollen als verjager mollen. Dit kan op een makkelijke manier, of op een milieuverantwoordelijke manier. Welke manier voor jou de beste manier is om mollen te verjagen kun je ook achter komen in deze tekst.

Een makkelijke manier om mollen te verjagen

Wanneer je niet veel tijd en moeite wil besteden aan het verjagen van mollen, is een Mollenklem kopen een goede optie. Deze plaats je op de plekken in je tuin waar je denkt dat de mollen het meeste voorkomen, waarna de mollen er doorheen lopen en klem raken. Vaak komen ze ook te overlijden na het vast raken in de klemmen, maar de klem zorgt er wel voor dat dit gebeurt op een snelle en humane manier. Daarnaast zijn ze ook herbruikbaar, wat goed voor het milieu is en wat het gebruiken van deze methode ook nog eens goedkoop maakt.

Het verjagen van mollen op de milieubewuste manier

Het bestrijden van de mollen in je tuin met klemmen is goedkoop en efficiënt, maar het is niet een methode die voor iedereen is weggelegd. Je kiest er dan bijvoorbeeld liever voor om de mollen te verjagen in plaats van ze te doden. Hier heb je een aantal opties voor. Denk dan bijvoorbeeld aan geur afschrikmiddelen, het aanbrengen van trilapparaten of het installeren van ultrasone apparaten. Zo zorg je er op een milieu- en diervriendelijke manier voor dat je gazon alsnog molvrij is.

Langdurigheid van de methodes om mollen te verjagen

Met beide methodes is het zo dat je er op de lange termijn na het gebruik niet veel moeite in hoeft te steken. Bij het doden van mollen zullen op een gegeven ogenblik geen mollen meer zijn om je tuin binnen te dringen, en mocht dit na een tijd wel weer het geval zijn dan kun je de klemmen simpelweg weer op dezelfde plek leggen. En de andere methodes zoals de ultrasone- en trilapparaten zijn een eenmalige aanschaf en installatie, waarna je lang kunt profiteren van een mol vrije tuin.

Het besparen van kosten met deze methodes

Door deze methodes te gebruiken kun je ook nog eens een hele hoop kosten besparen. Door het verjagen van mollen zorg je er in eerste instantie voor dat je geen reparatiekosten hoeft te betalen. Je hoeft dan geen nieuwe planten te kopen of extra gras te zaaien. Verder gaan de genoemde methodes ook nog eens een tijdje mee, waardoor je niet vaak hoeft te denken aan herhaalaankopen. Vooral de mollenklem is een financieel effectieve methode voor het verjagen van mollen. En de apparaten brengen buitenom het feit dat ze lang meegaan ook nog eens gemak met zich mee, aangezien je ze niet constant hoeft te verplaatsen.