Bedrijventrefpunt
Image default
Auto’s en Motoren

Tips om je auto snel te verkopen

Heb je een auto die je graag op korte termijn wilt verkopen? Dan kun je een aantal dingen doen om de verkoop van je voertuig te versnellen. Wil je precies weten op welke manieren je sneller van je auto af komt? Lees dan de praktische tips in dit artikel!

Zorg ervoor dat je genoeg foto’s van goede kwaliteit hebt

Je auto promoten doe je natuurlijk via diverse verkoopsites voor tweedehands en/of nieuwe(re) auto’s. Belangrijk is daarbij dat je gebruikmaakt van goede en duidelijke foto’s, zoals een 360 graden foto van je auto. Een 360 graden foto van je auto heeft als voordeel dat potentiële geïnteresseerden je auto van alle kanten kunnen zien en via de 360 graden foto van je auto een goede indruk krijgen van je auto. Aangezien je maar één kans krijgt om met je te koop staande auto een eerste indruk te maken, moet je die natuurlijk wel pakken. Zorg dus voor voldoende én voor kwalitatief goed fotomateriaal!

Maak je auto goed schoon en repareer kleine gebreken

Mocht er iemand lang willen komen om je auto te bekijken en (eventueel) een proefrit te maken, dan is het cruciaal dat je auto goed schoon is, fris ruikt en zeker ook dat kleine defecten en gebreken opgelost zijn. Rijd daarom vooraf met je auto lang de wasstraat, zuig de auto van binnen goed schoon en zorg dat kapotte lampjes, ruitenwissers of knopjes gerepareerd of vervangen worden. Zo maak je een veel betere indruk op de gegadigden voor jouw auto en vergroot je de kans op een snelle doorverkoop van je bolide.

Regel een APK en zorg voor het onderhoudsboekje

Belangrijk is verder om te zorgen dat de auto nog een APK heeft. Nog mooier is het als je ook het onderhoudsboekje van je auto kunt laten zien aan de koper. Zowel de APK als het onderhoudsboekje zijn prima manieren om aan te tonen dat je het onderhoud van je auto serieus hebt genomen. Dit maakt natuurlijk een goede indruk op de mensen die je benadert.

Bepaal een goede prijs

Ten slotte moet je zorgen voor een goede en aannemelijke prijs. Vergelijk jouw auto hierbij met soortgelijke merken en types. Wil je snel van je auto af, dan kun je overwegen om jouw auto net iets voordeliger aan te bieden dan je concurrenten!